CNVM nu a modificat masurile care vizeaza cumulul de functii

Miercuri, 08 Septembrie 2010, ora 14:08
1193 citiri
CNVM nu a modificat masurile care vizeaza cumulul de functii

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a respins solicitarea bursei de a modifica regulamentele in vigoare, care fac referire la cumulul de functii, astfel ca Stere Farmache, Lucian Isac si Ciprian Zah nu vor putea face parte in acelasi timp din CA al BVB si al Depozitarului Central.

Potrivit The Money Channel, arbitrul pietei a refuzat sa modifice dispunerea de masuri numarul 17 din 11 noiembrie 2009, care vizeaza cumulul de functii, asa cum a facut-o la inceputul acestui an, atunci cand a permis ca minoritatea in consiliul de administratie al unui depozitar central sa poate fi detinuta de administratorii unei burse.

Dispunerea de masuri, emisa la finele anului trecut, interzice ca un administrator al unei societati listate, care are incheiat contract de registru cu un depozitar, sa fie in consiliul de administratie al respectivului depozitar.

In cursa pentru pentru cele 9 locuri disponibile la sefia Depozitarului Central sunt inscrisi 17 candidati, intre care si trei membri din conducerea Bursei de Valori Bucuresti (BVB, Stere Farmache, Ciprian Ioan Zah si Lucian Isac, care trebuie sa aleaga din ce Consiliu de Administratie (CA) vor sa faca parte, cel al BVB sau al Depozitarului Central.

Initial, au fost anuntati 18 candidati, insa, in 3 septembrie, trei dintre ei, respectiv Mircea Botta, vicepresedintele Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Bogdan Ivan, reprezentatul HTI Valori Mobiliare si Valentin Ionescu, numit director la BVB, s-au retras din cursa.

Ulterior, Bogdan Ivan si Valentin Ionescu au revenit asupra deciziei de a se retrage. La sefia Depozitarului Central vor fi nominalizati primii 9 candidati care au obtinut cel mai mare numar de voturi.

Propunerile Bursei, care este actionarul majoritar al institutiei, vor fi votate de catre actionari pe 10 septembrie. Depozitarul Central realizeaza operatiuni de decontare si compensare pentru tranzactiile derulate pe bursa, precum si servicii de registru pentru companiile listate. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cnvm, #cumul de functii , #stiri Valentin Ionescu