Șeful Companiei Naționale de Administrare a Autostrăzilor (CNAIR),Cristian Pistol, se declară mulțumit de ritmul lucrărilor de defrișare de pe Valea Oltului. Oficialul CNAIR susține că până la sfârșitul zilei de duminică, 14 iulie, defrișările vor ajunge la aproximativ un sfert (n.red. 26%) din suprafața necesară pentru continuarea lucrărilor.
„În acest ritm vor începe să asigure de săptămâna viitoare #conexiuni între punctele de lucru deschise, iar ulterior vor continua defrișarea unor zone de pădure mai extinse de pe amplasamentul viitoarei secțiuni 2 a autostrăzii Sibiu-Pitești”, a transmis șeful CNAIR, Cristian Pistol, pe pagina sa de Facebook.
Ce se va întâmpla cu copacii tăiați. Unde va ajunge lemnul
Cetățenii afectați de defrișările de pe Valea Oltului au primit desăgubiri în acest sens. În ceea ce privește copacii tăiați, aceștia vor fi proredați ocoalelor silvice, a precizat sursa citată.
„În ceea ce privește masa lemnoasă rezultată am atras atenția șefului de șantier să se asigure că este respectată Hotărârea de Guvern, iar masa lemnoasă este predată Ocoalelor Silvice, primăriilor și cetățenilor cărora li s-au acordat despăgibiri în natură”, a explicat șeful CNAIR.
Reamintim, circulaţia rutieră pe DN 7, Valea Oltului, s-a închis pentru o lună, începând din 8 iulie a.c., pentru lucrări de defrişare, în vederea pregătirii terenului pentru construirea autostrăzii Sibiu - Piteşti. Maşinile nu pot circula în intervalul 06.00 – 20.00, cu excepţia celor ale instituţiilor de intervenţie, care vor fi însoţite de echipaje ale constructorului. Riveranii beneficiază de două intervale speciale pentru a se putea duce/întoarce de la serviciu.
...citeste mai departe despre "Care este stadiul lucrărilor pe Valea Oltului după aproape o săptămână de la închiderea circulației. Anunțul directorului CNAIR FOTO" pe Ziare.com