Vacanta intr-un paradis exotic: Insulele Guadalupe

Sambata, 10 Iunie 2017, ora 00:00
10370 citiri
Vacanta intr-un paradis exotic: Insulele Guadalupe
Foto: Pinterest/goworldbeaches

Colibri, iguane, cocotieri, orhidee, pelicani negri. Plaje intime, cu nisip fin. Ape turcoaz incredibil de limpezi. Sunt doar cateva dintre ofertele tentante cu care vine paradisul exotic numit Arhipelagul Guadalupe, situat in Antilele Franceze.

Cele cinci insule care formeaza Arhipelagul ofera cadrul perfect pentru o experienta exotica memorabila, o vacanta intr-un cadru de o frumusete naturala perfecta, pe care iti vei dori sa o repeti.

Daca vrei sa ai parte de soare, nisip si apa, atunci recomandat ar fi sa alegi insula Grande Terre. Aici vei gasi intinderi linistite de nisip alb, dar si spectaculoasele lagune albastre, arata National Geographic.

Foto: southtravels.com

Poti practica snorkeling, poti face scufundari in apele calme din jurul insulei si, de asemenea, poti gasi locuri excelente pentru surf. Le Moule, aflata pe coasta de est a insulei, este locul preferat cu surferi.

La vest de Grande-Terre, pe o mlastina de mangrove, se afla insula Basse-Terre. Aici merita sa vizitezi Parcul National din Guadalupe.

Trebuie sa explorezi padurea tropicala si sa profiti de traseele de drumetie incredibile. Cauta cascadele sau urca pe coastele vulcanului activ Soufriere, din vestul insulei, pentru a te bucura de privelisti uimitoare.

Cascade aux Ecrevisses si gradina botanica din Deshaies sunt alte doua dintre locurile care nu pot fi ratate.

Cand sa mergi?

Din decembrie pana in mai ai parte de cea mai buna vreme pentru plaja. Timp de aproape trei luni, din ianuarie pana in martie, are loc celebrul Carnaval de Guadalupe, un festival fascinant de muzica si costume colorate.

Foto: Pinterest/Manoelle Nestor

In luna iulie au loc doua dintre cele mai importante evenimente muzicale ale insulelor - Festivalul Gwoka si Festivalul All Day in Music

Ce valuta folosesti?

Valuta folosita in Guadeloupe este euro, asadar iti va fi simplu sa calculezi preturile. O masa la restaurant pentru doua persoane este destul de costisitoare, in jur de 50-70 de euro.

Preturile in supermarketuri sunt si ele destul de piperate, in unele cazuri depasindu-le si pe cele din Paris. Dar nu uita unde esti, in Paradis!

#vacanta exotica, #destinatii turistice, #vacanta Guadalupe , #Vacante exotice