Vacanta de iarna: Relaxeaza-te pe nisipul negru din Hawaii

Sambata, 01 Decembrie 2012, ora 00:00
4803 citiri
Vacanta de iarna: Relaxeaza-te pe nisipul negru din Hawaii
Sursa foto: Flickr

Un tur al Insulelor Hawaii iti va schimba cu siguranta perceptia pe care o ai despre vacanta de iarna, pentru ca activitatile care te asteapta sunt rare, variate si interesante, incat este imposibil sa te plictisesti. Poti "cuceri" un vulcan, te poti relaxa pe o plaja cu nisip negru sau poti cunoaste cultura hawaiana in toate aspectele sale.

In timp ce in tara sarbatorile de iarna se apropie, in Hawaii tocmai a inceput varful de sezon, asadar nu exista moment mai potrivit sa alegi aceasta destinatie pentru vacanta ta. Un tur al Insulelor Hawaii incepe cu Oahu si se termina cu Maui, trecand si prin Marea Insula sau Kauai. Fiecare dintre aceste destinatii are propriile sale atractii, asatfel incat sa gasesti ceva pe gustul tau.

De pilda, in Oahu, poti vedea Palatul Iolani, singurul Palat Regal din Statele Unite ale Americii. Initial, acesta gazduia familia regala din Hawaii, iar acum este un muzeu. Pe urmatoarea destinatie inclusa in traseu, Marea Insula, vei avea de ales intre o vizita la Parcul National Vulcanic, o sesiune de shopping in Orasul Istoric, snorkeling sau pur si simplu relaxare, pe plaja Punalu'u.

Aceasta din urma este cunoscuta datorita nisipului sau negru, de origine vulcanica. Ai mare atentie, pentru ca risti sa fii amendat daca incerci sa iei nisip pe post de suvenir. Ca un bonus, pe tarmul stancos, pot fi admirate, din cand in cand, mai multe specii de broaste testoase, ocrotite de lege.

In Parcul National Vulcanic vei putea vedea cel mai inalt varf al Hawaii-ului, Mauna Kea, dar si vulcanul Kilauea, situat pe Big Island, cel mai activ vulcan al Terrei.

Daca niciuna dintre aceste activitati nu iti surade, atunci ai putea face o plimbare, in centrul Orasului Istoric din Marea Insula. Aici vei putea savura specialitatile locale, printre care se numara Po key, cu bucati de ton crud, ulei de susan si sos de soia. Vei intra in atmosfera hawaiana daca asculti muzica artistilor locali, care canta la "Ukule", chitarele miniaturale.

Tot un tur al orasului este recomandat si pentru Kauai, unde mai poti face o vizita la Marele Canion al Pacificului. Ultima destinatie este Maui, unde poti face tur al orasului Lahaina sau plaja.

Daca esti interesat sa vezi toate aceste locuri, atunci Business24 iti recomanda oferta agentiei Perfect Tour. Pretul incepe de la 995 euro pentru o persoana, in cazul unui circuit clasic, ce include cazarea la un hotel de patru stele si de la 1209 euro pentru o persoana, in cazul unui circuit superior, ce include cazare la un hotel de cinci stele.

"Tarifele pot ajunge si la peste 2600-3000 euro, in functie de tipul cazarii, optiunile alese sau excursii", au specificat reprezentantii Perfect Tour, pentru Business24. La aceste sume se mai adauga pretul pentru transport.

Biletul Bucuresti - Honolulu si retur costa aproximativ 1030 euro/persoana, daca este rezervat din timp. Transportul de la o insula la alta se face tot cu avionul sau, in anumite cazuri, cu barci cu motor, dar nu vei plati nimic pentru aceste drumuri, transferurile fiind incluse in pret.

#vacanta Hawaii, #destinatie exotica, #destinatie lux, #vacanta lux , #Vacante exotice