Turism extrem: Cele mai inalte obiective din lume

Sambata, 02 Martie 2013, ora 13:03
4530 citiri
Turism extrem: Cele mai inalte obiective din lume

Traseul cu telecabina din Langkawi, turnul Burj Khalifa din Dubai sau manastirea Hanging din muntii Hengshan se numara printre obiectivele turistice aflate la cele mai mari altitudini din lume. Pozitia lor strategica este doar unul dintre motivele care atrag mii de turisti anual.

Amuzamentul unei persoane poate fi cel mai ingrozitor cosmar al altuia, scrie Opentravel care a intocmit un top al celor mai inalte atractii, pentru turistii care nu se tem de altitudinile mari.

Traseul telecabinei Langkawi

Traseul telecabinei Langkawi, din Malaezia, strabate portul cu acelasi nume si ii lasa pe temerari pe varful Gunung Machinchang. In total, turistii strabat 2,2 kilometri, inaltimea medie ajungand la aproximativ 700 de metri deasupra nivelului marii.

Burj Khalifa

Locuitorii din Dubai au doua repere majore cand vine vorba de arhitectura: lux si supradimensionare. Turnul Burj Khalifa nu face exceptie de la niciuna dintre aceste reguli. Cu o inaltime de aproximativ 830 de metri si 163 de etaje, turnul atrage constant turisti. Acestia se pot relaxa in cel mai inalt restaurant din lume sau isi pot cheltui banii in cel mai mare centru comercial din regiune, Dubai Mall.

Aiguille du Midi

Refugiul de la Aiguille du Midi, din Mont Blanc, ii lasa pe turisti la o distanta de 3.777 metri fata de sol. Singura "problema" este ca accesul se face prin intermediul cablului, parcurand o distanta considerabila fata de sol. Desi punctul de la Aiguille du Midi este cel mai inalt loc in care se poate ajunge fara sa fie nevoie ca turistii sa se catere, ei vor trebui sa suporte viteza transportului si inaltimea ametitoare.

Manastirea Hanging

Manastirea Hanging, din muntii Hengshan, a rezistat timp de 1.400 de ani la eroziunea produsa de vant, aer si ploi. Construita literalmente in munte, manastirea ramane o atractie atat pentru pelerini, cat si pentru cei mai curajosi. Drumul pana la edificiul religios trece prin mai multe serpentine si este dificil de parcurs.

#destinatii turistice exotice, #destinatii turism, #turism exotic , #Vacante exotice