Sarah Brightman va fi a doua turista care ajunge in spatiu

Duminica, 07 Octombrie 2012, ora 16:48
2510 citiri
Sarah Brightman va fi a doua turista care ajunge in spatiu

Cantareata britanica Sarah Brightman va fi urmatorul turist spatial care va ajunge la bordul Statiei Spatiale Internationale (ISS), in 2014 sau 2015, dupa ce va urma un curs de pregatire de sase luni.

Sarah Brightman va fi al optulea turist spatial din lume si, totodata, a doua femeie care ajunge in spatiu in interes turistic, informeaza dailymail.co.uk, citati de Mediafax.

Ea va ajunge pe ISS la bordul unei capsule Soyuz, voiajul urmand sa dureze intre 10 zile si doua saptamani.

Surse din industria spatiala rusa spun ca Brightman, care este soprana cel mai bine vanduta din lume si are o avere de 30 de milioane de lire sterline (37,3 milioane de euro), a vizitat Rusia in iulie si a primit aprobarea unei comisii medicale pentru a-si incepe pregatirea la Centrul pentru antrenamentul cosmonautilor din Rusia.

Nu se stie cat va plati Sarah Brightman pentru aceasta vacanta spatiala, insa, in 2009, miliardarul canadian Guy Laliberte a achitat pentru un astfel de sejur suma de 35 de milioane de dolari.

Primul turist care a ajuns la bordul Statiei Spatiale Internationale a fost americanul Dennis Tito (2001). Acesta a fost urmat de sud-africanul Mark Shuttleworth (2002), americanul Greg Olsen (2005), americanca de origine iraniana Anousheh Ansari (2006), americanul de origine maghiara Charles Simonyi (2007), americanul Richard Garriott (2008) si canadianul Guy Laliberte (2009), fondatorul Cirque du Soleil.

Charles Simonyi, unul dintre pionierii gigantului american Microsoft, a intrat in istorie ca fiind primul om care nu este de profesie astronaut, dar care a reusit sa participe la doua misiuni spatiale, ultimul sau sejur in spatiu avand loc in martie 2009.

In varsta de 52 de ani, Sarah Brightman este o apreciata soprana, compozitoare, actrita si dansatoare britanica, care a vandut peste 30 de milioane de discuri in lumea intreaga. Duetul ei cu tenorul italian Andrea Bocelli "Time to Say Goodbye", lansat in 1998, a devenit cel mai rapid vandut single din toate timpurile in Germania si s-a vandut pe plan mondial in 12 milioane de copii.

#turism spatial, #Sarah Brightman vacanta, #Sarah Brightman spatiu cosmic, #femeie spatiu cosmic , #Vacante exotice