Safari in Africa de Sud: Relaxeaza-te in natura salbatica

Sambata, 01 Septembrie 2012, ora 00:00
5763 citiri
Safari in Africa de Sud: Relaxeaza-te in natura salbatica
SURSA: viator.com

Vacanta cu safari este modalitatea cea mai sigura de deconectare de la stresul zilnic. Contactul direct cu natura salbatica, in deplina siguranta si cu toate detaliile aranjate deja minutios, te va ajuta sa te intorci cu "bateriile incarcate", indiferent daca petreci trei sau sapte zile explorand.

Parcul National Kruger, una dintre cele mai mari rezervatii din Africa de Sud, este recomandarea noastra pentru urmatoarea ta vacanta.

Aici vei vedea in habitatul natural lei, leoparzi, elefanti, rinoceri si bivoli africani, dar si mii de specii de plante, sute specii de pasari si de reptile, zeci de specii de pesti dar si numeroase de specii de mamifere.

De asemenea, aici traiesc de girafe, cheetah, hipopotami si antilope, potrivit Londolozi.com.

Aceasta zona salbatica este pastrata aproape intacta, fiind pozitionata in cea mai heterogena regiune din Africa de Sud, din punct de vedere geografic: in Parcul National Kruger vei intalni atat pajisti intinse, cat si paduri dese care inconjoara dealuri masive, dar si munti impunatori, muntii Lebombo, in est.

Sursa: hichinese.org

Ca sa nu ratezi vestitele apusuri de soare si frumusetile locului, poti apela la trasee organizate, in care nu trebuie sa iti faci griji cu privire la detaliile calatoriei.

Traseele organizate sunt o modalitate excelenta prin care poti scapa de planificarile in detaliu si sa vezi cat mai mult intr-o scurta perioada de timp.

Lasa-i pe altii sa se ocupe de detalii precum cazarea, transportul si masa, ca sa te poti relaxa si sa te concentrezi pe lucrurile mai importante.

Sursa: hellotravel.com

Avand un cunoscator cu tine, el iti va spune tot ce trebuie sa stii despre zona in care te afli si iti arata cele mai bune locuri din parc, te va plimba cu masina printre animalele salbatice si iti va spune care este cea mai buna zona in care te poti plimba pe jos, scrie KrugerPark.com.

Exscursiile se pot intinde pe o perioada de trei pana la sapte zile, si includ, in functie de optiunile tale: cazare; plimbari cu masina pe timpul zilei, la rasarit sau la apus; zile intregi de safari; rute panoramice in Blyde River Canyon - Three Rondavels - Pilgrims Rest; vizite la diferite puncte de maxima atractie turistica, dar si plimbari pe jos ce pot dura si pana la patru ore.

Sursa: xaxor.com

Vrei sa-ti alegi singur locul de cazare?

Daca nu alegi astfel de trasee turistice, si vrei, totusi, propria ta varianta sigura de cazare, Business24 iti recomanda Londolozi Private Game Reserve.

Londolozi vine de la cuvantul "a proteja", in limba Zulu, si inseamna "protectorul tuturor fiintelor" - o etica ambitioasa a conservarii pe care Londolozi o imbratiseaza din compasiune fata de lumea naturala.

Renumita in intreaga lume drept una dintre cele mai bune locuri de cazare din Africa, Londolozi a fost prima rezervatie naturala care a primit titlul "Relais et Chateaux", pentru cazarile sale luxoase, bucataria rafinata si serviciile exceptionale.

Sursa: southafricanhotels.com

Londolozi Private Game Reserve e situat pe raul Sand, in inima rezervatiei Sabi Sands. Aceasta rezervatie face parte din Limpopo Transfrontier Park, o zona vasta, care acopera in acest moment sase milioane de acri si incorporeaza si Parcul National Kruger.

Chiar si de aici poti pleca in safari, insotit de localnicii care au dezvoltat o relatie foarte buna cu leoparzii si animalele salbatice din zona.

Complexul iti ofera confort si eleganta in mijlocul salbaticiei, si include restaurantul traditional african Boma, lounge si piscina. Aici te poti caza in camerele "Founders Champ Chalet", la preturi ce pornesc de la 626 de euro pe persoana pe noapte.

Sursa: cntraveler.com

Cum ajungi acolo?

Business24 impreuna cu oficialii Perfect Tour iti ofera patru variante de zbor pana in Africa, toate cu plecare in data de 16 septembrie.

Prima varianta, prin intermediul companiei Turkish Airlines, dureaza 12 ore si 50 de minute, pe ruta: Bucuresti, Otopeni - Istanbul, Turcia - Johannesburg, Africa de Sud.

Pretul este de 713 euro, cu taxe de aeroport incluse, si presupune intoarcerea pe 22 septembrie.

Cea de-a doua varianta, oferita de Qatar Airways, presupune ruta Bucuresti, Otopeni - Doha, Qatar - Johannesburg, Africa de Sud. Ea dureaza 15 ore si 10 minute, costa 689 de euro, cu plecare in 15 septembrie si intoarcere pe 23 septembrie.

O alta ruta presupune escala la Amsterdam: Bucuresti, Otopeni - Amsterdam, Olanda - Johannesburg, Africa de Sud.

Durata calatoriei este de 15 ore si 10 minute, ea costa 710 euro si este oferita de compania KLM. Plecarea se face pe 15 septembrie si intoarcerea pe 22 septembrie.

A patra varianta este Bucuresti, Otopeni - Londra, Marea Britanie- Johannesburg, Africa de Sud, cu British Airways, si dureaza 17 ore.

Pretul pentru un bilet dus-intors (cu plecare in 15 septembrie si intoarcere pe 22 septembrie) este de 700 de euro, in limita locurilor disponibile.

#vacanta safari Africa, #safari africa, #destinatii vacanta Africa Sud , #Vacante exotice