Planuiesti o escapada exotica? Viziteaza Insulele Capului Verde

Sambata, 24 Ianuarie 2015, ora 00:00
7578 citiri
Planuiesti o escapada exotica? Viziteaza Insulele Capului Verde
Foto: Paralela45

Trebuie sa vizitezi macar o data-n viata Capul Verde, un colt de rai aflat in centrul Oceanului Atlantic, arhipelag format din 10 insule vulcanice de vis, printre care si Insula Sal.

O vacanta mult asteptata nu se simte cu adevarat pana ce nu rasare soarele. Ei bine, in Insula Sal soarele incanta turistii 350 de zile pe an, iar sezonul ploios incepe in iulie, insa nu trebuie sa va faceti griji - aici natura este in deplina armonie cu oamenii, cu spiritul liber si cu atmosfera paradisiaca.

Cladirile colorate, strazile pavate cu piatra cubica, linistea deplina si nisipul alb al plajelor din Santa Maria definesc spiritual 100% portughez.

O activitate placuta si caracteristica zonei este windsurfing-ul, un sport practicat de toti turistii, datorita conditiilor meteorologice favorabile si a apei turcoaz de poveste.

Poate una dintre cele mai placute si benefice activitati pe care le puteti face in Cabo Verde este intalnirea cu localnicii, cunoscuti pentru ospitalitatea cu care primesc turistii.

Povestile de viata ale unor oameni fericiti, in armonie cu natura sunt o sursa de inspiratie si relaxare pentru omul modern. Locuitorii Capului Verde sunt la baza africani, insa in prezent populatia este mixta, datorita emigrarii marinarilor, de-a lungul timpului.

Pentru firile mai aventuroase, exista o escalada speciala pe traseul Ribeira Grande-Fontainhas si o scoala speciala de surf. Vei fi invatat toate tehnicile necesare pentru a te bucura de o plimbare pe ocean cu zmeul, acest lucru fiind posibil datorita echipamentului modern si sigur.

Pentru un pranz in oras, va recomandam Surf'n'Snack Shack, un bar situat chiar in fata plajei din Santa Maria, langa hotelul Leme Bedje, unde se servesc si specialitati locale.

Pentru un mix de arome italiane, imbinate cu gustul autentic capeverdian, puteti incerca restaurantul Cose di Casa din Santa Maria.

Mancarea treditionala se poate degusta si la Tipico Restaurant, un local modest din Insula Sal, dar unde veti gusta cel mai bun cachupa, o tocana cu carne, legume, porumb si multe feluri de mazare.

Nu puteti ajunge in Insula Sal fara sa degustati peste sau, mai bine, sa pescuiti impreuna cu localnicii si apoi sa preparati impreuna felurile de mancare. Puteti face acest lucru la restaurantul Turifogo.

In ceeea ce priveste viata de noapte, puteti incerca dansurile africane impreuna dansatori din Senegal, la barul Morabeza.

Pentru o atmosfera mai relaxata si muzica braziliana exista barul Cabana. Se spune ca Funana este cel mai vesel loc din Insula Sal, datorita dansurile africane, a muzicii de calitate si a bauturilor variate.

Pentru deplasari, turistii folosesc feribotul, autobuzul sau barca. De exemplu, daca doriti sa vizitati Santo Antao, se organizeaza plecari zilnice cu 2 sau 3 barci spre locatia respectiva.

Ca in orice vacanta, shoppingul este intotdeauna bine-venit. Puteti cumpara cele mai bune cadouri din Santa Maria, din piata Ilha do Sal: masti africane, bijuterii sau sculpturi din lemn.

Daca v-ati hotarat sa va petreceti vacanta in Capul Verde, trebuie sa stiti ca temperaturile variaza intre 25 si 30 de grade si puteti intampina un nivel ridicat de umiditate in anumite zile. Vestimentatia pe care o puteti lua trebuie sa fie de usoara, de vara si tropicala!

Calatoria tropicala are plecare spre Insula Sal, via Lisabona cu compania TAP PORTUGAL, in fiecare zi de vineri, in lunile ianuarie, februarie si martie, cu preturi incepand de la 648 Euro / persoana pentru un sejur de 7 nopti.

Serviciile incluse sunt transportul cu avionul, taxe de aeroport, cazare si masa conform ofertei, asistenta turistica locala in limba engleza si transferuri aeroport-hotel. Nu sunt incluse in oferta taxa de viza, taxa hoteliera si asigurarea medicala.

Oferta vine de la agentia Paralela45 si este valabila in limita locurilor disponibile.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vacanta exotica, #destinatii exotice, #vacanta Cap Verde, #vacanta insula, #oderte vacanta insule , #Vacante exotice