Orasul care a detronat Londra si a devenit cea mai vizitata destinatie din lume

Luni, 27 Mai 2013, ora 18:41
2071 citiri
Orasul care a detronat Londra si a devenit cea mai vizitata destinatie din lume
Detaliu dintr-un tempul din Bangkok

Bangkok (capitala Thailandei) este orasul turistic numarul unu, in acest an. Londra, care a ocupat primul loc in 2012, a fost depasita la limita, cu doar 25.000 de vizitatori, ceea ce reprezinta o diferenta de aproximativ un procent, conform celei de-a treia editie a clasamentului anual Global Destination Cities Index, prezentat de MasterCard.

Clasamentul a luat in calcul cel mai mare numar de turisti din 2013, Londra, Paris, Singapore si New York completand Top 5.

Asia, in topul preferintelor turistilor straini

O tendinta demna de remarcat in raportul din acest an este dominatia regiunii Asia/Pacific. Din totalul de 132 de orase, 32 sunt din Asia. Bangkok este urmat de Singapore, Kuala Lumpur, Hong Kong, Seul, Shanghai, Tokyo, iar 5 orase din Top 10 2013 se afla in regiunea Greater China.

"Odata cu cresterea influentei regiunii Asia/Pacific, clasamentul din acest an reflecta reasezarea prin care trece economia globala, in buna parte datorita ascensiunii pietelor emergente", a declarat Ann Cairns, presedinte international markets, MasterCard Worldwide.

In legatura cu clasarea Bangkok-ului pe primul loc, Thawatchai Arunyik, deputy governor pentru tursim intern, in cadrul Autoritatii de Turism a Thailandei, a declarat: "Sloganul turistic al Thailandei - 'Amazing' - este cu atat mai potrivit cu cat capitala sa a urcat pe primul loc in topul din acest an si arata interesul turistilor fata de intreaga tara. Acest rezultat vorbeste de la sine despre calitatea industriei ospitalitatii din orasul Bangkok, precum si a infrastructurii si a serviciilor de restauratie".

De asemenea, Yuwa Hedrick-Wong, global economic advisor pentru MasterCard si autor al raportului, a precizat ca Bangkok a avut un mare avant inca de anul trecut.

"Ascensiunea sa pe primul loc nu reprezinta doar o premiera pentru Asia, ci este reprezentativa pentru evolutia pozitiva a emisferei sudice, ce cuprinde mare parte din Africa si Asia, precum si America de Sud", a mai spus Yuwa Hedrick-Wong.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#oras turistic, #vacanta exotica, #destinatie turistica Asia , #Vacante exotice