Ghid de vacanta: Destinatii unde surferii se simt ca acasa

Sambata, 13 August 2016, ora 00:00
2783 citiri
Ghid de vacanta: Destinatii unde surferii se simt ca acasa
Foto: Pixabay

Surferului ii sta bine pe val, iar sfarsitul verii iti ofera sansa de a practica sportul preferat in locuri renumite in randul iubitorilor de sporturi acvatice, unele dintre acestea aflate neasteptat de aproape.

De la plajele africane si pana la apele reci din nordul Europei, iubitorii surfingului au la dispozitie mai multe destinatii in care sa-si puna la incercare taria fizica si abilitatea de a stapani valurile uriase, arata Just Luxe.

1. Hossegor - Franta

Ia ca punct de reper Cap Breton de pe coasta Aquitaniei, o zona cunoscuta si sub numele de Coasta de Argint a Frantei. In imediata apropiere vei gasi satucul Hossegor, o asezare intemeiata de pescarii bretoni pe plajele scaldate de apele Atlanticului.

Din septembrie si pana la mijlocul lunii noiembrie, chiar si intr-o apa a carei temperatura nu depaseste 17 grade Celsius, vei putea practica surfingul pe valuri care ating si 2,5 metri inaltime.

Plajele din golful Biscaya sunt preferate pana si de pretendetii la titlul mondial in surfing pentru conditiile bune de antrenament. Desigur, concursuri pentru profesionisti si amatori se organizeaza frecvent in aceasta perioada, asa ca poti ridica pretentii si la un trofeu.

In zilele in care vantul si marea sunt prea calme poti sa te dai cu caiacul, kiteboard-ul sau poti incerca o sedinta de pescuit oceanic.

2. Unstad - Norvegia

Surferii obisnuiti cu apele reci ale nordului au botezat acest loc "Tahiti al Arcticii". Nu este chiar destinatia la care te-ai gandi din prima, dar mica asezare de pe insula Austvagoy este renumita pentru valurile uriase de 10 metri.

Un costum de protectie bun te va feri de frigul apelor arctice, iar bagajul tau va trebui sa includa si un fes, manusi si ghete. In schimb, te vei bucura de intimitate pe tot timpul vacantei tale, oraselul avand doar 13 locuitori permanenti.

Surferii care au potentialul acestui loc pentru sportul lor preferat au pus si bazele hotelului Unstad Arctic Surf, asa ca problema cazarii este rezolvata. Acum, nu iti ramane decat sa inveti sa spui "Aloha!" cu dintii clantanind in gura.

3. Jeffreys Bay - Africa de Sud

Brrr, parca prea multe valuri de racoare s-au revarsat peste noi. E cazul sa ne bucuram de o vacanta ceva mai calduroasa, asa ca urmatoarea destinatie este situata pe coastele Africii de Sud.

Jeffreys Bay este un loc unde vara aproape ca nu ia pauza, iar salbaticia tarmului si dimensiunile valurilor care izbesc coasta africana i-au adus renumele de "Mecca a surferilor".

Este si locul unde se organizeaza de ani buni Turneul Mondial de Surfing, iar, pe langa pericolul valurilor imense, rechinii reprezinta un motiv de spaima pentru amatorii care vor sa stapaneasca oceanul.

Este mai bine sa cauti un ghid profesionist, care sa te ghideze in apele periculoase, inainte de a te avanta pe valuri, iar locul cel mai bun unde poti obtine indicatii este Sandals Guest House, un mic hotel cochet din Eastern Cape.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#surfing, #plaje surf Europa, #vacanta exotica, #vacanta surfing , #Vacante exotice