Ghid de calatorie: Alege o vacanta in paradisul virgin din Kimberley, Australia

Sambata, 31 Decembrie 2016, ora 00:00
33123 citiri
Ghid de calatorie: Alege o vacanta in paradisul virgin din Kimberley, Australia
Foto: Great Escape

S-ar putea sa n-ai ocazia sa ajungi de foarte multe ori pe continentul australian, asa ca odata ce ai ajuns acolo n-ar trebui sa eziti nicio secunda si sa pornesti intr-o croaziera care iti va deschide poarta unei veritabile Gradini a Edenului.

Kimberley, sanctuarul virgin din Australia de Vest, poate fi vizitat in conditii deosebit de confortabile prin intermediul curselor charter de iahturi Great Escape, potrivit Just Luxe.

Din acest punct de vedere, numele companiei reflecta adevarul gol-golut pe care il vei trai din plin in cele 7 zile de aventura in paradisul natural din Kimberley.

Este cu adevarat o evadare din zbuciumul lumii moderne si o intoarcere la serenitatea naturii virgine.

Iar aventura ta porneste din Broome, unul din porturile australiene care ofera o perspectiva ideala asupra culturii locale.

De aici va trebui sa zbori pana la Mitchell Plateau, o fasie de pamant de unde vei fi preluat de un elicopter gata sa te duca pe iahtul The Great Escape, aflat intr-unul dintre locurile cel mai putin populate de pe planeta.

Foto: Wikimedia

Odata ce vei fi preluat la bordul iahtului vei intelege de ce Kimberley si terenurile sale invadate de ape au reusit sa pastreze o frantura din ceea ce trebuie sa fi fost Australia in urma cu sute de mii de ani.

Foto: Great Escape

Nu te alarma insa! Chiar daca cutreieri o zona salbatica, serviciile de la bordul navei sunt de cea mai buna calitate. In plus, in fiecare seara, capitanul navei iti va prezenta itinerariul de a doua zi, descriind in detaliul minunile pe care urmeaza sa le traiesti.

Foto: allaustralianwebsite.weebly.com

Si, pe buna dreptate, vei avea cu ce sa-ti saturi privirea curioasa: cascadele Horizontal Falls, bazine cu apa cristalina (in unele te poti scalda in voie, in altele pandesc crocodilii sau rechinii), intalniri cu delfinii (mareele oceanului inunda uneori regiunea cu valuri de aproape 10 metri), reciful Montgomery etc!

Vasul este dotat cu trei randuri de lansete puternice, iar daca vrei sa realizezi o captura memorabila nu te va opri nimeni. De obicei se intampla ca exemplarele din specii rare sa fie returnate oceanului, dar pestii comuni pot ajunge chiar cina ta in seara respectiva.

Foto: Great Escape

Traseul te va duce la pesteri in care au trait aborigenii, dar te va impinge si inapoi spre zona de coasta unde vei putea admira trecerea balenelor cu cocoasa.

Ultimele zile vor fi rezervate drumului spre reciful Montgomery, o zona care rasare din apele Oceanului precum Atlantida. Aici vei putea asista la un grandios spectacol al naturii si te vei uita surprins la ciudatul fenomen al "cascadelor orizontale".

Cand drumul tau va ajunge pe un atol unde se pregateste un imens foc de tabara, atunci vei stii ca excursia se apropie de sfarsit. Amintirile din Kimberley le vei purta insa cu tine pentru tot restul vietii.

#vacanta Australia, #rezervatie naturala Kimberley, #croaziera de lux Australia , #Vacante exotice