Cele mai frumoase cartiere chinezesti din lume (Galerie Foto)

Marti, 18 Septembrie 2012, ora 18:45
4734 citiri
Cele mai frumoase cartiere chinezesti din lume (Galerie Foto)

Cel mai frumos "oras chinezesc" nu se afla, neaparat, in China. In fiecare metropola importanta de pe Glob exista cate un Chinatown, adica un cartier chinezesc, conceput special pentru imigrantii de aceasta nationalitate.

Cum era de asteptat, cele mai multe se afla in regiunea Asia-Pacific, unde exista nu mai putin de patru Chinatown. Toate sunt pline de culoare si animate de festivalurile traditionale, unde actorii principali sunt dragonii din hartie colorata, noteaza luxuo.com.

Cartierul Barrio Chino din capitala cubaneza Havana

Chiar daca majoritatea locuitorilor sunt de origine latina, in Cuba exista si un colt de China. Acum se numeste Barrio Chino si are mai putin de cateva mii de chinezi, desi inainte de revolutia din 1959 numara peste 50.000 de locuitori din China.

Kolkata, din India

Imigrantii chinezi s-au refugiat in aceasta zona din India, pentru a scapa de razboiul de la inceputul secolului XIX. In cartierul chinezesc mai exista si acum temple budiste, iar specialitatile culinare ale bucatariei chinezesti sunt in continuare foarte populare printre locuitorii indieni.

Bangkok, Thailanda

Orasul Chinatown din Thailanda, cunoscut si ca Yaowarat, seamana cu Hong Kong-ul anilor '60. Mancarea este una dintre principalele atractii ale acestui oras. Vizitatorii pot face tururi ale localurilor in care se poate servi masa. Bangkok Food Tours ofera un astfel de tur pentru sapte restaurante.

Manila, Filipine

Infiintat in 1590 de catre spanioli ca un amplasament pentru chinezii catolici, orasul Chinatown al Manilei, cunoscut si ca Binondo, este cel mai vechi din lume. Strada Carvajal, care poarta si numele de Umbrella Allet, este unul dintre locurile unde se poate savura cea mai buna mancare chinezeasca.

San Francisco, Statele Unite ale Americii

Comunitatea chineza traieste in San Francisco de peste 150 de ani, reprezentand o parte componenta a orasului. In timpul anilor 1880, Chinatown era una din zonele aflate in stare precara. In prezent, Chinatown este foarte cunoscuta pentru restaurantele in care se servesc delicioasele preparate cantoneze.

Londra, Anglia

Orasul Chinatown din Londra este cel mai mare din Europa, avand peste 300.000 de turisti in timpul evenimentului anual Lunar New Year. Comunitatea chineza din zona este formata in mare parte din persoane din Hong Kong, care au deschis numeroase restaurante. Orasul are restaurante chinezesti, localuri in care se poate servi ceai si supermarketuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cartier chinezesc, #vacanta exotica, #destinatie vacanta, #oras chinezesc , #Vacante exotice