Vacanta de vis intr-o podgorie?

Sambata, 22 Octombrie 2011, ora 00:00
5864 citiri
Vacanta de vis intr-o podgorie?
Podgorie din Franta

Vara ne petrecem concediile pe plajele insorite, iar iarna pe partiile pline de zapada, insa si toamna poate fi momentul potrivit pentru o vacanta de neuitat. V-ati gandit vreodata sa faceti un tur al celor mai spectaculoase podgorii din Europa?

Iubitorii de vinuri, dar si cei care se limiteaza la degustarea unui must bun, vor descoperi un tinut de poveste in unele dintre locurile consacrate din care provin nume cunoscute tuturor somelierilor care se respecta.

Les Sources des Caudalies - Bordeux, France

O zi petrecuta la Les Sources des Caudalies nu inseamna doar sa va rasfatati intr-unul dintre cele mai luxoase hoteluri si spa-uri din Bordeaux. In aceasta comunitate formata in secolul XIV, veti face o incursiune completa in traditiile viticulturii franceze.

Aici a fost inventata expresia "bai vinoterapeutice", dupa descoperirea unui izvor neobisnuit, cu minerale de mare concentratie, ce curge pe sub fundatia castelului. Daca v-ati hotarat sa vizitati acest loc de basm, trebuie sa stiti ca tariful pentru o camera incepe de la 200 de euro pe noapte.

L'And Vineyards - Alentejo, Portugalia

Inaginati-va ca stati intinsi in pat si priviti stelele din una dintre camerele acestei podgorii supermoderne din regiunea Alentejo din Portugalia. Acest loc este cunoscut ca avand cel mai redus grad de poluare din Europa.

Apartamentele Sky din L'And va permit, printr-o simpla apasare de buton, sa glisati tavanul dormitorului si sa va bucurati de o noapte intreaga sub cerul instelat.

Tarifele percepute aici pornesc de la 200 de euro pe noapte.

Marques de Risqual - Alava, Spania

Aceasta podgorie este unul dintre acele locuri de care ori va veti indragosti la prima vedere, ori il veti uri. Mana arhitectului Frank Ghery a schimbat complet fata acestei podgorii, catapultand micutul sat El Ciego direct in secolul XXI.

Usor ireal si sublim, distinctivele acoperisuri valurite din titan ale lui Ghery se inalta mandre printre viile din Riojan.

In futuristele dormitoare, doar un doctorand in electronica se va descurca printre sofisticatele sisteme video si audio, majoritatea marca Bang & Olufsen. O astfel de camera este inchiriata pentru 250 de euro pe noapte.

Herdade da Malhadinha Nova - Alentejo, Portugalia

In aceeasi regiune ca si L'And Vineyards, podgoria Herdade da Malhadinha Nova este o afacere de familie. Hotelul cu doar 10 dormitoare este locul perfect pentru cei care cauta o oaza de liniste intr-un peisaj provincial.

Aici veti gasi o piscina imensa din care puteti admira vasta campie a Alentejo, un spa si un restaurant sublim in care veti gusta delicatese gatite de un bucatar ce detine stele Michelin. O noapte de cazare porneste de la 250 de euro.

Castello Banfi - Toscana, Italia

Construit in mijlocul a 2.800 de hectare de maslini si vita de vie in apropiere de Montalcino, Castello Banfi produce unul dintre cele mai cunoscute vinuri toscane.

Castelul si-a deschis portile pentru oaspeti dupa ce s-a transformat dintr-o fosta casa pentru muncitori intr-un hotel luxos.

O noapte in acest peisaj paradisiac porneste de la 320 de euro pentru o camera.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vacanta podgorii celebre, #vacante inedite, #calatori inedite, #podgorii celebre , #Vacanta de lux