Surfing si yoga in vacanta? Mergi in locurile in care au fost inventate

Sambata, 29 Octombrie 2011, ora 00:00
1545 citiri
Surfing si yoga in vacanta? Mergi in locurile in care au fost inventate
Surfing in Hawaii

Daca ti-ai propus ca in urmatoarea vacanta sa devii expert in surfing, yoga sau mountain biking, atunci Hawaii, India si Marin County sunt locurile in care trebuie sa ajungi.

Vacantele sunt momente speciale pe care dorim sa le umplem cu activitati inedite. Si nu exista nimic mai special decat sa-ti descoperi o noua vocatie chiar in locul de nastere a experientei respective.

Iata cateva dintre cele mai cunoscute moduri de petrecere a timpului liber si locurile in care acestea au fost practicate pentru prima data, conform Lonelyplanet.com.

Surfing in Hawaii, SUA

Sa inveti arta surfingului este un lucru special. Polinezia este locul de nastere al surfingului. "He'e nalu" (alunecarea pe valuri) a fost observata aici pentru prima data de europeni in secolul XVIII. Intre timp, Hawaii a ajuns simbolul global al distractiei.

Aici ai la dispozitie o multitudine de scoli si instructori care au un singur scop: sa te ajute sa stapanesti valurile. Bineinteles, pentru inceput te vei alatura grupurilor de incepatori din Waikiki Beah si Puenta Point.

Pentru inspiratie, ii poti admira pe profesionisti calare pe valuri monstruoase, in locuri precum Pipeline sau Sunset Beach.

Arta culinara in Hoi An, Vietnam

Aflat pe bancurile Raului Hoi An, Restaurantul si Scoala de Arta Culinara Red Bridge este unul dintre nenumaratele locuri in care poti deveni maestru in rafinata arta culinara vietnameza. Nu ai nevoie decat de o zi de curs pentru a reusi sa prepari de unul singur un cordon bleu ca la carte.

Vei incepe cu o excursie la piata, unde vei selecta ingredientele. In continuare, vei asista la o demonstratie a unui expert, dupa care vei trece la practica. Daca ajungi aici, ar fi bine sa nu-ti uiti aparatul de fotografiat. Vei dori sa-ti imortalizezi creatiile.

Cercetare arheologica in Crow Canyon, SUA

Centrul Arheologic Crow Canyon organizeaza anual 11 excursii pentru cei care sunt dispusi sa-si petreaca toata ziua facand sapaturi in pamant. Turistii sunt cazati in una din cabanele circulare din lemn construite in stilul traditional Navajo, in centrul campusului de 28 de hectare.

Yoga in Rishikesh, India

O excursie in locul unde s-a nascut yoga este o alegere fireasca pentru cei aflati in cautarea experientelor mistice. Yoga nu inseamna doar relaxare prin meditatie.

Cercetarile realizate de Universitatea din Texas au demonstrat ca yoga ajuta la contracararea efectelor negative ale tratamentelor pentru combaterea cancerului. La Rishikesh, in peisajul mistic oferit de colinele muntilor Himalaia, centrele de yoga ii introduc pe incepatori in arta stretchingului, respiratiei si contemplatiei.

Spaniola in Patagonia, Argentina

Micutul oras Bariloche, inconjurat de lacuri glaciare, paduri, vai si muntii Anzi, este atat de inspirational incat vei invata aici mai multa spaniola intr-o luna decat oriunde altundeva intr-un an. Locul este numit si "Elvetia Americii de Sud" si reprezinta originea majoritatii scolilor de limbi patagoniene.

Mountain biking in Marin County, SUA

Marin County si Muntii Tamalpais au devenit celebri datorita designerului pionier Joe Breeze, acesta fiind creatorul primei biciclete destinata escaladarii muntilor. Localizata in nordul orasului San Francisco, de-a lungul Podului Golden Gate, zona este cea mai potrivita arena din lume pentru practicarea acestui sport celebru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vacante lux, #idei vacanta, #surf hawaii, #yoga india , #Vacanta de lux