Pregateste-te de vacanta cu un cort de lux, pe patru roti

Sambata, 13 Aprilie 2013, ora 00:00
16060 citiri
Pregateste-te de vacanta cu un cort de lux, pe patru roti

Daca iti place sa te cazezi la cort in vacante, dar totusi, sa nu faci rabat de la confortul unui hotel de 5 stele, Business24 iti recomanda o varianta ce le impaca pe amandoua: cortul Opera Camper.

Opera Camper este, de fapt, un hibrid: jumatate rulora, jumatate cort, fiind inspirat dupa Opera din Sidney. Dincolo de aspectul impresionant, cortul Opera Camper iti ofera un confort inegalabil intr-un ambalaj extrem de practic.

Mai exact, "casa ta de vacanta" arata initial mai degraba ca o remorca extrem de usoara pe care o atasezi la masina si pleci la drum, fara griji de cazare: Ai mereu propriul tau cort de patru stele aproape oriunde ai vrea sa te duci.

Vei avea mereu in cortul atasat masinii o masa si doua paturi cu finisaje de stejar, o bucatarie compacta, apa calda si rece in orice moment, frigider, toaleta ceramica, spatiu pentru depozitarea vinurilor iluminat cu LED-uri, "espresso bar", incalzire cu aer cald si multe altele.

Foto: ysin.co.uk

Cortul Opera este construit manual din componente Europene de clasa A (majoritatea din Germania) si au garantie timp de un an.

Foto: ysin.co.uk

Pretul pentru acest cort de lux este de 27.680 de euro, iar producatorii se ofera chiar sa ti-l aduca acasa personal pentru a te ajuta sa te familiarizezi cu el.

Foto: ysin.co.uk

Contactat de Business24, Rob Vos, cel care, alaturi de designerul belgian Axel Enthoven, a creat aceasta mini-replica a Operei din Sydney, ne-a spus si povestea businessului din spatele Opera Camper, dar si cum poti intra in posesia ei, daca ti-o doresti.

Cum ati inceput sa produceti Opera Camper?

Foto: ysin.co.uk

In 2008, dupa doi ani de pregatire a conceptului impreuna cu designerul belgian Axel Enthoven, am fondat compania 'Your Suite in Nature' (YSIN) impreuna cu doi prieteni. Pentru asta am fondat Reynard Beheer, pentru a participa la YSIN cu 22%. Scopul a fost acela de a aduce corturi stilate de inalta calitate pe piata.

Foto: ysin.co.uk

Intr-un an si jumatate am realizat doua prototipuri ale cortului Opera, si l-am prezentat pe piata europeana. In primele sase luni am primit premiul pe design in anul 2010 de la revista Wallpaper, si premiul Red Dot 2010/2011 Caravan la categoria "Best Practice". Am obtinut astfel foarte multa publicitate in toata lumea, inclusiv aparitii in cele mai exclusiviste reviste din lume.

Cu toate acestea, preturile nu au reflectat atentia primita, intrucat piata de camping in Europa este extrem de competitiva. Mai tarziu am aflat ca Opera era un produs de nisa, o nisa ingusta de entuziasti. Mai exact, a fost vorba despre 9 contracte in ultimii doi ani (sase in Olanda, unul in Australia si doua in Elvetia).

Foto: ysin.co.uk

Am privit proiectul din toate unghiurile posibile, cautand variante cat mai simple, de la productia in Europa de Est, in China, pana la cresterea pretului de vanzare. Nu am reusit sa gasim o solutie de business.

Pierderile acumulate si criza economica nesfarsita ne-a fortat sa incheiem productia in cel de-al patrulea trimestru al anului 2011. Nu am lichidat compania, insa am scos toate costurile din companie si am pus toate drepturile de proprietate intelectuala intr-o "cutie".

Intre timp mi-am gasit un alt job, in Eindhoven, Olanda.

Foto: ysin.co.uk

In noiembrie 2012 am fost abordat de un antreprenor elvetian, caruia ii placea ideea de a avea un astfel de cort, si am ajuns la intelegerea de a incepe din nou atelierul de creatie, pentru a construi inca un cort Opera; ultimul, credeam eu.

Aceasta, insa, a fost o ocazie unica de a crea o serie de cateva astfel de corturi, in acelasi timp. Cateva saptamani mai tarziu am mai vandut una in Dubai.

Foto: ysin.co.uk

In acest moment aceste corturi Opera se construiesc inca, in intregime manual, si urmeaza sa fie livrate la vara.

Constructia se face acum prin intermediul propriei mele companii, Reynard Beheer, dar detin licenta de la YSIN. Asadar cortul Opera va fi exact ca modelele anterioare, iar pe placuta va fi trecut numele YSIN.

Ce trebuie sa fac daca imi doresc sa cumpar acest cort Opera Camper?

Foto: ysin.co.uk

In primul rand trebuie sa ne punem de acord in ceea ce priveste contractul si specificatiile, apoi iti trimitem documentele, astfel incat tu sa te interesezi daca se poate inregistra in Romania si ce ai de facut in acest sens.

In ceea ce priveste constructia, putem face mici modificari, cum ar fi prizele. Tot ce trebuie sa faci este sa mentionezi asta la inceput, la specificatii.

Vom semna contractul, iar pe baza chitantei primului depozit noi incepem sa comandam componentele necesare fabricarii.

Dupa aproximativ 9 luni cortul Opera va fi construit, iar dupa ce ai platit restul banilor, noi pregatim cortul pentru livrare.

Daca doresti, in loc de curierat, putem sa iti livram noi personal cortul la tine acasa, pentru a te ajuta sa te familiarizezi mai repede cu Opera Camper.

#cort de lux, #cort rulota, #rulote lux , #Vacanta de lux