Mergi la New York? Vezi cat costa sa stai in apartamentul regilor (FOTO)

Sambata, 17 Decembrie 2011, ora 00:00
3124 citiri
Mergi la New York? Vezi cat costa sa stai in apartamentul regilor (FOTO)
Apartament Astor din New York

Resedinta de lux a faimosului Plaza Hotel din New York a gazduit familii regale din toata lumea, presedinti americani si unii dintre cei mai bogati oameni ai planetei. Acum si tu poti locui aici pentru o chirie de 165.000 de dolari pe luna sau 1,98 milioane de dolari pe an.

Apartamentul Astor din Plaza are patru dormitoare, sase bai si o suprafata de 472 de metri patrati, relateaza Money.cnn.com. Reprezinta una dintre cele mai scumpe resedinte din lume, dintre cele care pot fi inchiriate, tariful pentru o luna de sedere aici fiind mai mare decat castigul unei familii obisnuite de americani pe trei ani.

Dupa un process de renovare care a durat doi ani, Apartamentul Astor din Plaza Hotel a fost scos pe piata pentru un tarif de 165.000 de dolari pe luna.

Acesta a gazduit in trecut membrii ai familiilor Vanderblit si Astor, reprezentanti ai aristrocratiei New-York-ului. Mai tarziu, a devenit apartamentul presidential al hotelului, aici petrecandu-si noptile JFK si Ducele si Ducesa de Windsor.

Daca vei ajunge sa locuiesti in acest apartament, vei putea admira de la balcoane Central Park si Fifth Avenue. Tot ce tine de aceasta locuinta este luxos, de la mobilierul rafinat, pana la operele de arta si decoratiunile realizate manual.

Chiar si agentul imobiliar al apartamentului, reprezentantul firmei Prudential Douglas Elliman, are un pedigree. Este vorba despre Melanie Lezenby, al carei tata, George, a fost cel de-al doilea James Bond.

Refacerea apartamentului a costat cateva milioane de dolari si a fost realizata de renumitul designer Steven Bambrel, care a facut un tur al marilor camine europene pentru a se insipra.

Proprietatul apartamentului este Jurgen Friedrich, cel care a pus bazele brandului Esprit in Europa.

"Acesta a cheltuit milioane de dolari pe mobilier si arta", spune Lazenby.

Proprietatea consta din resedinta principala de peste 4.000 de metri patrati, care are trei dormitoare si cinci bai, si dintr-un apartament pentru oaspeti, de 800 de metri patrati.

Printre detalii se numara tavanele din ipsos pictate manual, lambriurile din stejar englezesc si peretii din piele adusa din Franta. Fiecare camera este decorate cu mobilier de lux, atat modern, cat si antic.

#vacanta lux, #idei vacanta, #apartament lux, #vacanta new york , #Vacanta de lux