Iti faci planuri de vacanta pentru 2012? Vezi 10 orase ce nu trebuie ratate

Sambata, 12 Noiembrie 2011, ora 00:00
4432 citiri
Iti faci planuri de vacanta pentru 2012? Vezi 10 orase ce nu trebuie ratate
Londra

Evenimentele sportive, concertele si festivalurile de arta anuntate pentru anul care urmeaza transforma cateva orase din lume in destinatii obligatorii pentru orice turist infocat.

Lista realizata de Lonelyplanet.com contine metropole binecunoscute tuturor, dar si orase misterioase care va vor intriga.

1. Londra

Cu siguranta, Londra va fi cea mai mare atractie turistica in 2012. Jocurile Olimpice vor pune stapanire pe oras, febra pregatirilor simtindu-se deja in

jumatate din capitala Angliei. Luminile reflectoarelor vor fi atintite asupra estulul Londrei, insa veti vedea covoare rosii si in restul metropolei.

Daca veti ajunge aici in timpul Jocurilor, cu siguranta ca va veti face prieteni din toate colturile lumii.

2. Muscat

Oman nu se da in laturi de la nimic pentru a atrage turistii straini, ducand totul la superlativ, de la muzee pana la hoteluri. Muscat este punctul central al acestei transformari.

Orasul gazduieste evenimente culturale, centre de cazare de lux si activitati acvatice inedite. Deja se vorbeste despre outlet-urile unor designeri in voga care vor fi deschise in Piata Qurum si despre sporturile acvatice excentrice care vor duce la maxim adrenalina turistilor.

3. Bengaluru

Bengaluru sau Bangalore este, fara indoiala, un fel de Elvis Presley al metropolelor sud-asiatice. Orasul nu se poate compara cu nicicare altul cand vine vorba de redefinirea stilului flamboaiant.

In Bengaluru va veti simti pur si simplu ametiti de fericire si de bunastare. Aici veti gasi cele mai imbietoare restaurante si cele mai vii scene de muzica si arte. In 2012, serile petrecute in acest oras indian promit a fi si mai 'intoxicante' decat pana acum.

Si, daca va faceati probleme legate de celebrul trafic indian, trebuie sa stiti ca Bengaluru a dat drumul unei noi retele rutiere de mare viteza.

4. Cadiz

In mod normal, orasul Cadiz este o oaza de liniste ascunsa in lumea antica spaniola. Insa, o data pe an, somnorosul Cadiz se transforma precum Superman pentru a gazdui cel mai zgomotos festival din Spania.

O cursa nebuneasca de 10 zile plina de bautura, dans si cantec. Localnicii sunt renumiti pentru umorul lor, lucru dovedit in cadrul carnavalului din luna februarie. Orasul a fost numit Capitala Culturala Ibero-Americana in 2012, fiind pentru prima data cand un oras european a primit aceste onoruri.

5. Stockholm

Stockholm este unul dintre cele mai seducatoare capitale din lume - intim si cosmopolit, alternativ si pitoresc.

Cu magazinele sale moderne si barurile boeme, orasul este printre cele mai distractive din Europa.

Trebuie sa stiti ca Stockholm nu a fost niciodata un loc ieftin. Turistii care trec pe aici se vor intoarce acasa cu portofelul gol, dar cu inima plina.

6. Guimaraes

Acest oras din nordul Portugaliei va va taia rasuflarea prin frumusetea sa. Cu toate ca a intrat in lista Unesco, Guimaraes nu este in radarul prea multor vizitatori.

Vechiul oras este un ametec medieval de cladiri cu acoperisuri rosii si case coloniale, de palate care va vor insira evlavie si castele cu creneluri.

Anul viitor este momentul cel mai potrivit pentru a include acest oras pe lista destinatiilor, Guimareas fiind numita Capitala Europeana a Culturii.

7. Santiago

Anul acesta, Chile a fost lovita de un cutremur de 8,8 grade,iar ceea ce a urmat a uimit intreaga lume. Se pare ca aceasta tragedie le-a dat forte noi chilienilor, acestia anuntand un program extrem de atractiv pentru anul 2012.

De la evenimente culturale si sportive, pana la deschiderea de noi muzee, Santiago va fi, cu siguranta, un loc ce merita vizitat.

Anul viitor va marca si inaugurarea celei mai inalte cladiri de pe continent.

8. Hong Kong

Atmosfera din cel mai liberalizat oras chinez este mai zgomotoasa si mai captivanta decat oricand. 2012 va fi un an cu adevarat incitant pentru Hong Kong, metropola continundu-si cursa spre democratia completa.

Spectacolele de teatru si muzica, dans si poezie, vor pune in valoare vibranta arta chinezeasca.

9. Orlando

Anul viitor va fi unul extraordinar pentru Orlando, orasul fiind gazda celui de-al 61-lea Weekend NBA All-Stars.

Cel mai la moda eveniment sportiv din SUA combina lumile basketball-ului si a muzicii, turistii putand participa la diverse concursuri, petreceri after-hours si concerte sustinute de cantareti celebri.

10. Darwin

Pe vremuri, Darwin era considerat un oras de frontiera, plin cu pescari pusi pe harta, hippie visatori si camionagii urat mirositori.

In timp, locul a prins viata cu ajutorul manifestarilor artistice captivante, pietelor pline de magie si restaurantelor de prima clasa. Darwin este in prezent unul dintre orasele cu care Australia se mandreste cel mai mult.

#vacanta 2012, #vacanta lux, #cele mai vizitate orase, #atractie turistica, #idei vacanta , #Vacanta de lux