EuropaCity - Cel mai ambitios proiect pentru shopping si distractie din lume - FOTO

Duminica, 21 Aprilie 2013, ora 10:47
2683 citiri
EuropaCity - Cel mai ambitios proiect pentru shopping si distractie din lume - FOTO
EuropaCity va avea de doua ori mai multi turisti decat Disneyland

EuropaCity reprezinta cea mai mare provocare pentru arhitectii de la Bjarke Ingels Group, cei care au castigat, alaturi de Tess, Transsolar, Base, Transitec si Michel Forgue competitia pentru acest centru urban experimental care va fi construit in apropiere de Paris, in zona Triangle de Gonesse (Val-d'Oise).

Bjarke Ingels, partener fondator al companiei Bjarke Ingels Group, afirma ca EuropaCity va fi o combinatie intre spatiile urbane si cele rurale: "EuropaCity va fi un hibrid experimental intre urbanism si design peisagistic: centrul si periferia vor coexista simultan cu un spatiu deschis cu dealuri suprapuse deasupra unui cartier urban cu strazi, piete si parcuri", conform site-ului oficial de prezentare al proiectului.

Europacity, un concept unic

Un paradis pentru shopping

Cea mai noua destinatie turistica a Frantei va cuprinde 230.000 de metri patrati de galerii comerciale, 2.700 de camere de hotel, sali de spectacol, un circ, un parc de distractii de 50.000 de metri patrati, un parc acvatic cu valuri pentru surfing si spa-uri, piste de schi si multe alte atractii.

Peste 230.000 mp de galerii comerciale

Biciclistii vor fi incurajati sa vina in EuropaCity, iar cei care vor alege plimbarile pe jos vor avea un loc de promenaja unic: acoperisul verde urias care le va oferi totodata, acces la panorama spectaculoasa a capitalei Frantei.

Un complex prietenos cu mediu

EuropaCity va fi alimentat cu energie solara, geotermala si cu biocombustibili. Toti cei care vin aici vor avea ocazia sa se implice in proiecte de gradinarit urban, ce vor fi irigate cu apa reciclata. Caldura produsa de spatiile comerciale va fi la randul ei reciclata in spa-urile care vor fi situate in cadrul orasului hibrid.

Complexul va fi alimentat cu energii regenerabile

Grupul Auchan va investi 1,7 miliarde de euro in constructia gigantica a complexului, ce se va intinde pe 80 de hectare.

EuropaCity, mai vizitat decat Disneyland

EuropaCity urmeaza sa fie inaugurat cel mai tarziu in 2021, iar dezvoltatorii se asteapta sa fie vizitat de 30 de milioane de turisti anual. In comparatie, Disneyland, cea mai vizitata destinatie turistica de pe continentul european, primeste vizita a doar 15 milioane de turisti in fiecare an.

EuropaCity va fi gata cel mai tarziu in 2021

Complexul va fi accesibil cu metroul, urmand ca autoritatile franceze sa dezvolte pana la inaugurare noua linie 17.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#EuropaCity Franta, #EuropaCity destinatie turistica, #complex urban, #turism urban , #Vacanta de lux