Dubai sau luxul devenit accesibil

Joi, 21 August 2014, ora 17:00
2410 citiri
Dubai sau luxul devenit accesibil

Exista tari care evolueaza din punct de vedere turistic, care de-a lungul timpului isi completeaza aura de destinatii exclusiviste printr-o schimbare totala de perspectiva si orientare spre turismul de masa.

O astfel de destinatie este emiratul Dubai. Daca acum cativa ani era o destinatie careia i se asocia numele cu luxul, opulenta si preturi prohibitive, astazi orice roman cu un buget mediu poate sa priveasca cu proprii ochi minunile arhitecturale din acest stat numit adesea si pe buna dreptate "capitala viitorului".

Companiile aeriene au inteles ca Dubai are potential ca destinatie turistica si o faima indeajuns de mare incat sa aiba priza si la publicul larg. Mai ramanea doar ca turistului roman de categorie medie sau chiar cu o limita de buget inferioara sa i se ofere variante de zbor la preturi rezonabile, ceea ce s-a si intamplat.

Daca pana acum 2 ani, compania nationala Tarom nu avea concurenta pe zborul direct Otopeni - Dubai, in prezent sunt pe piata alte doua companii aeriene low cost ce ofera alternative ieftine de zbor.

Achizitionate cu cateva luni inainte, un zbor dus-intors cu una din aceste companii low cost poate sa ajunga chiar si sub 200 de euro, un chilipir daca ne gandim ca inainte un zbor direct era aproximativ 400 de euro.

Si daca tot vorbim de oferte Dubai, sa mentionam ca tot in folosul turistului roman de categorie medie cateva agentii mari de turism din Romania au incheiat contracte cu aceste noi companii aeriene, pentru a opera zboruri in regim charter si a vinde la pachet zbor, cazare, transfer si asistenta turistica in limba romana, totul pentru a spori increderea si siguranta turistului roman care nu cunoaste limba engleza sau vrea programe turistice cu un ghid care sa-i vorbeasca pe propria-i limba.

Astfel, in perioada de varf octombrie - aprilie, cand temperaturile sunt rezonabile si nu te sufoci de caldura, romanii au la alegere doua zboruri in regim charter pe saptamana cand pot ajunge in Dubai. Norocul poate sa-i surada turistului amator de oferte Last Minute mai ales cand, apropiindu-se timpul de plecare, raman locuri libere la avion, agentiile de turism fiind nevoite sa le vanda la oferta speciala, pentru a efectua zborul la capacitate maxima. In ce priveste cazarea, posibilitatile sunt nenumarate, de la hoteluri de 3 stele care depasesc cu mult in confort si facilitati hotelurile din Romania din aceeasi categorie, pana la hoteluri de 4 stele din categoria value for money situate in centrul orasului, in apropiere de statii de metrou care sa faciliteze accesul la principalele obiective turistice din fascinantul emirat. Majoritatea hotelurilor pun la dispozitia amatorilor de plaja microbuze gratuite, de doua ori pe zi, la celebra plaja publica Jumeirah Beach si la marile mall-uri pentru iubitorii de shopping.

Dubai are in jur de 40 de mall-uri, printre care si cel mai mare din lume, Dubai Mall, astfel incat aici este raiul tuturor celor care vor sa faca shopping, la doar 5 ore de zbor. Facilitatile de cazare sunt extraordinare, multe hoteluri combinand gradul de confort european cu elemente traditonale arabe, astfel ca oferta de sejur Dubai este diversa si accesibila pentru toate gusturile si buzunarele.

Cine si-ar fi imaginat acum cateva decade faptul ca mica localitate pescareasca va deveni orasul viitorului?

In spatele zgarie-norilor si a hotelurilor ultra-luxoase vei descoperi fundamentul unei istorii si culturi bogate. Putine lucruri par imposibile in Dubai. Desi e situat in mijlocul desertului, acesta ofera oportunitati nebanuite pentru cei dornici de aventura. Lasand in urma agitatia orasului iubitorii sportului pot patrunde in inima desertului pentru o experienta jeep safari pe dunele arzatoare.

Apele calde ale Golfului Arab scalda nisipul alb si fin al plajelor, care impreuna cu palmierii, apa cristalina si serviciile ireprosabile reprezinta ingredientele necesare unui sejur reconfortant la plaja. Jumeirah Beach, situata pe coasta Golfului Arabic face deliciul turistilor, aici aflandu-se modernul simbol al orasului si singurul hotel de 7 stele din lume - Burj al Arab.

Dubai este una dintre cele mai incitante destinatii turistice din lume, un oras stralucitor, care garanteaza distractie, soare pe tot parcursul anului si cumparaturi duty-free dintre cele mai diverse. In acest emirat in continua schimbare, hotelurile cu arhitectura spectaculoasa isi fac loc de-a lungul nesfarsitelor plaje aurii, iar maretia centrelor comerciale ajunge pana la cer, totul contrastand cu tacerea desertului din care s-a invit acest emirat, cel mai popular si opulent dintre cele sapte Emirate Arabe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sejur Dubai, #oferte Dubai, #vacanta dubai, #lux accesibil Dubai , #Vacanta de lux