Turismul cu trenul regal aduce venituri de peste 100.000 de euro in 2013

Luni, 01 Aprilie 2013, ora 17:23
3410 citiri
Turismul cu trenul regal aduce venituri de peste 100.000 de euro in 2013

Exploatarea trenului regal ar putea aduce venituri in jur de 150.000 de euro in 2013 si ar putea avea o contributie importanta la redresarea Societatii Feroviare de Turism, aflata in insolventa, a declarat, luni, Octavian Covali, administrator special la SFT.

Potrivit acestuia, trenul regal poate fi folosit la diferite genuri de evenimente turistice, dar si la filmari sau actiuni de promovare de produse, el functionand ca un tren la comanda. In ceea ce priveste costurile de inchiriere, acestea sunt evaluate la fiecare calatorie.

O calatorie pana la Sinaia costa minim 11.000 de euro

"De exemplu, pentru o calatorie de o zi pana la Sinaia, preturile sunt in jur de 11.000 de euro plus TVA. Este un tren la comanda, adica pleaca la ora la care doreste clientul, opreste unde doreste acesta si clientul isi poate organiza evenimentele pe care le doreste, deci consider ca nu este un pret mare", a spus Covali.

Administratorul SFT a explicat ca trenul regal a inceput sa fie exploatat in septembrie 2012 si ca exista solicitari pentru inchirierea acestuia.

Veniturile obtinute din exploatarea trenului ajuta societatea

"Veniturile pentru 2013 mi-e greu sa le estimez. In jur de zeci de mii de euro, poate ceva peste 100.000 de euro. Ceva de genul in jur de 150.000 de euro", a spus Octavian Covali.

O parte din veniturile aduse de trenul regal sunt folosite la intretinerea sa, care este costisitoare, iar restul la "nevoile societatii".

"Trenul ar putea avea o contributie importanta la redresarea societatii (...) si avem convingerea ca va avea un cuvant de spus in redresarea societatii", crede reprezentantul SFT.

#tren regal, #turism tren regal, #excursie tren regal, #pret execursie tren regal , #Top luxury