Topul celor mai frumoase plaje din lume

Sambata, 27 Iulie 2013, ora 00:00
9784 citiri
Topul celor mai frumoase plaje din lume

Conceptul de "plaja frumoasa" difera, in functie de interlocutorul tau, intr-o astfel de discutie. Cu toate acestea, frumusetea catorva dintre ele nu poate fi pusa in discutie.

National Geographic a realizat un clasament al celor mai luxuriante plaje din lume, printre care vei regasi si plaje izolate, linistite, cu ape mici, dar si plaje unde poti face snorkeling sau scufundari, aproape de cazarea de cinci stele pe care ai ales-o pentru a completa vacanta ta de vis.

Business24 iti prezinta primele cinci plaje din topul National Geographic, cu tot cu imagini, care ti-ar putea fi de folos in cazul in care esti nehotarat in privinta urmatoarei destinatii pentru vacanta.

Seychelles

Foto: good-wallpapers.com

Una dintre cele mai fotografiate plaje din lume este Anse Source d'Argent din insula La Digue, una din cele 115 insule care alcatuiesc arhipelagul Seychelles din Oceanul Indian. Aici apele nu sunt adanci, au culoarea turcoaz si sunt protejate de valurile oceanului datorita unei bariere de corali.

Maldive

Foto: holidayinlove.com

Fie ca vacanta ta de vis inseamna cateva nopti la un complex de lux sau sesiuni de inot, snorkeling si scufundari in ape de pana la 24 de metri adancime, Maldive e genul de insula in care poti sa le faci pe amandoua, cu mare succes.

Bora Bora, Tahiti

Foto: amenaviajes.com

Bora Bora este una dintre insulele magice care alcatuiesc Polinezia Franceza din Pacificul de Sud. Ea are doar 29 de kilometri lungime si este inconjurata de plaje cu nisip alb, cea mai frumoasa fiind plaja Matira Point. Insula Bora Bora este potrivita pentru tine daca esti in cautarea unei vacante intr-o insula izolata, cu hoteluri intime si o atmosfera linistita.

The Hamptons, New York

Foto: amazingplacesonplanet.com

Pe locul patru in topul realizat de National Geographic se afla plaja The Haptons, din New York, catalogata una dintre cele mai frumoase plaje din Long Island. Linia tarmului plajei de la oceanul Atlantic incepe la sud de Southampton si se continua spre est, pana la Montauk.

Plaja Lanikai, Hawaii

Foto: sweetsomewhere.wordpress.com

Hawaii este recunoscuta pentru plajele sale, insa plaja Lanikai este declarata de National Geographic drept cea mai luxurianta plaja dintre toate.

Plaja are aproximativ 80 de metri lungime, nisip alb, vegetatie luxurianta si soare din plin. Aici nu vei gasi valuri inalte, tocmai pentru ca insula este inconjurata de corali. Toate acestea, impreuna cu apele verzi fac ca privelistea sa fie mereu perfecta pentru fotografiile pe care le vei aduce acasa si pe care le vei pastra, cu siguranta, pentru totdeauna.

#cele mai frumoase plaje, #top plaje lume , #Top luxury