Porneste pe urma vikingilor, in Irlanda

Sambata, 29 Martie 2014, ora 00:00
2567 citiri
Porneste pe urma vikingilor, in Irlanda
Foto: The Anvil, Tory Island, Ireland

Planifica urmatoarea vacanta intr-o destinatie inedita si captivanta pentru intreaga familie: Irlanda. Puteti intra impreuna in lumea celtilor, a vikingilor si a cavalerilor medievali, intr-o lectie de istorie si civilizatie extrem de relaxanta.

Mai mult decat atat, aici ai ocazia sa savurezi un whisky adevarat sau o bere neagra Guinness imediat dupa ce a fost imbuteliata.

Odata ajuns in Dublin nu poti rata Trinity College cu vestita sa Book of Kells, nici Dublinia, un muzeu interactiv avand ca subiect perioada medievala. Tot aici poti participa la Viking Tour, un tur interactiv al orasului.

De asemenea, nu poti rata Castelul Rock of Cashel, fortareata simbol al puterii regale si al preotilor timp de mai mult de o mie de ani, sau Fota Wildlife Park locul in care cei mici vor vedea peste 70 de specii de animale pe cale de disparitie.

Daca vrei sa mergi la vara acolo, tine cont ca temperatura, chiar si in zilele calduroase, este de 20 de grade Celsius. Sunt sanse sa ai zile si cu 15 grade.

Mai exact, temperatura in luna iulie spre exemplu este similara cu o luna de primavara in Romania. Ai sanse sa ai parte si de ploi, insa daca vrei sa scapi de caldura insuportabila pentru o saptamana, Irlanda este o destinatie perfecta pentru tine.

Tot in aceasta vacanta trebuie sa ajungi si la Killarney pentru a vizita Castelul Blarney. Aici vin toti calatorii pentru a saruta legendara piatra Blarney, in cautarea darului vorbirii elocvente.

Foto: Castelul Blarney

Daca ai timp la dispozitie trebuie sa faci si turul Ring of Kerry, in jurul peninsulei Iveragh, pentru a vedea niste peisaje extraordinare.

Foto: Ring of Kerry

Un alt lucru obligatoriu de facut odata ajuns in Irlanda este vizita la Shannon Heritage, pentru a intrea in lumea perioadei medievale si Cliffs of Mother, cunoscute drept cele mai spectaculoase de pe coasta de vest a Irlandei.

Foto: Cliffs of Mother

Cu cat mai multe zile acorzi acestei vacante, cu atat mai multe atractii poti vedea. Daca vrei sa fii sigur ca nu ratezi nimic, atunci trebuie sa apelezi la niste specialisti pentru vacanta ta.

Foto: Cliffs of Mother

Business24 iti recomanda Circuitul de 8 zile in Irlanda, pregatit de agentia Perfect Tour. Aici totul este pus la punct, fiecare zi este calculata din timp, inclusiv transportul si cazarea.

Excursia lor incepe pe 11 iulie 2014, dureaza pana pe 19 iulie 2014 si costa 1.390 pentru un adult, respectiv 1.090 de euro pentru un copil pana in 12 ani.

#excursie Irlanda, #atractii Irlanda, #circuit Irlanda , #Top luxury