Noi tendinte in vacanta de lux: Ti se potrivesc experientele inedite?

Sambata, 18 Mai 2013, ora 00:00
2933 citiri
Noi tendinte in vacanta de lux: Ti se potrivesc experientele inedite?
Foto: knysnawebsitedesign.co.za

Conceptul de "vacanta de lux" se schimba in 2013: Hotelurile temporare, itinerariile personalizate, excursiile unice in viata si vacantele pentru relaxarea mintii sunt cateva dintre tendintele acestui in materie de vacante de lux.

Calatoriile "experimentale" se numara si ele printre preferintele calatorilor in jurul lumii, potrivit analizei realizate de specialistii de la Hotels.com, intrucat consumatorii cauta itinerarii noi si neexperimentate de altii pana acum, scrie Luxuo.

Foto: adventuresinpreservation.org

Spre exemplu, consumatorii sunt tot mai atrasi de ideea de cazare exclusivista in hotelurile de tip "pop-up" (hoteluri care apar pentru o perioada scurta de timp, realizate, de obicei, din prefabricate). Astfel de experiente nu pot fi reproduse de catre hotelurile clasice, spun autorii analizei.

Foto: thegreenwichphantom.co.uk

Compania belgiana Sleeping Around a transformat containere de cate sase metri in camere de hotel de lux, dotate cu paturi imense, dus ce imita ploaia, statie de andocare pentru iPod si aer conditionat. Oricine se poate caza aici in aceste containere ce se deplaseaza in jurul orasului Antwrep.

Foto: superfuture.com

De asemenea, calatorii incep sa prefere tot mai mult croazierele pe rauri cu ape imprevizibile, precum raul Mekong din Cambogia sau pe Dunare, intre Praga si Istanbul. Decizia vine cel mai adesea in defavoarea liniilor comerciale de croaziera, spun cei de la Hotels.com.

Foto: travelindochinablog.com

Chiar si hotelurile incep sa ofere experiente inedite, in incercarea de a face fata cererii consumatorilor. Hoteluri precum Marriott sau complexurile Renaissance Caribbean & Mexico pun la dispozitie zone "tech-free", pentru cei care vor sa se deconecteze total in vacanta. In zonele "tech-free" clientii nu au voie sa intre cu telefoane sau alte gadgeturi, ci din contra, sunt incurajati sa citeasca sau sa faca alte activitati ce nu implica tehnologia.

#vacanta lux 2013, #tendinte vacanta 2013, #hotel pop up , #Top luxury