Un irlandez a vizitat toate tarile lumii: Centrul Vechi din Bucuresti m-a facut sa vreau sa-mi iau un apartament si sa ma mut aici! Interviu

Duminica, 02 Aprilie 2017, ora 08:00
1354 citiri
Un irlandez a vizitat toate tarile lumii: Centrul Vechi din Bucuresti m-a facut sa vreau sa-mi iau un apartament si sa ma mut aici! Interviu
Foto: Facebook/Johnny Ward

Nu multi se pot lauda ca au fost in toate cele 197 de tari de pe Terra. Dupa estimarile lui Johnny Ward, un irlandez care a reusit sa faca asta, ar fi in jur de 100 de persoane. Si mai putini dintre acestia nu sunt oameni "de bani gata". Tanarul de 33 de ani a vizitat toate tarile lumii fara sponsorizari, ci platind el singur totul.

Crescut doar de mama, pentru a incepe aceasta "calatorie" care a durat 10 ani irlandezul s-a oferit drept cobai intr-un spital, timp de cinci saptamani. A meritat, insa, spune el, pentru ca, cu banii obtinuti, si-a finantat calatoria in Thailanda. Acolo, a predat engleza pentru a mai face rost de ceva bani.

Si au urmat, rand pe rand, toate tarile lumii. A lansat un blog, iar banii veniti din publicitate l-au ajutat sa-si continue drumul.

Ziare.com a stat de vorba cu irlandezul plimbaret, care ne-a povestit ca a fost arestat de mai multe ori, spitalizat in peste 20 de tari, a dat mita autoritatilor, dar a si vazut cum cineva era ucis la cativa metri distanta de el. Inevitabil, a fost si in zone de razboi, dar si in Romania. In fiecare tara a stat, in medie, doua saptamani.

Bucurestiul este unul dintre orasele in care si-ar lua un apartament si ar locui, ne-a marturisit Johnny Ward.

Ai vizitat toate cele 197 de tari. Care a fost locul preferat?

Foarte greu de raspuns, insa Chiang Mai, Thailanda, va avea mereu un loc in inima mea. Acolo a si pornit totul pentru mine, in 2007.

Ce te-a impresionat cel mai mult in calatoriile tale?

Faptul ca oameni calzi sunt peste tot in lume, in fiecare tara de pe planeta. In ciuda a ceea ce spune media, oamenii au fost generosi, modesti si grijulii in fiecare colt de tara in care am fost. Am simtit aceasta generozitate de mai multe ori decat pot sa numar. Sunt fericit ca am descoperit asta.

Exista vreo tara in care te-ai muta si maine? Exista si vreo tara in care nu ai putea trai?

M-am cam mutat deja in Thailanda! Cand am inceput sa fac bani frumosi online, mi-am folosit primii 200.000 de dolari pentru a-mi cumpara un loc in care sa stau aici, asa ca acesta este "sediul" meu acum.

Unde nu as putea trai? Orice insula, sa fiu sincer. Poate ca o insula ar putea insemna paradisul pentru cineva care e in vizita, insa in cazul meu o insula ar insemna izolare si frustrare!

Te-ai aflat si in situatii periculoase in calatoriile tale? Te-ai simtit vreo clipa ingrozit?

La 20 de minute dupa ce am aterizat in Angola, am vazut cum era impuscat un barbat la doi metri de ...citeste mai departe despre "Un irlandez a vizitat toate tarile lumii: Centrul Vechi din Bucuresti m-a facut sa vreau sa-mi iau un apartament si sa ma mut aici! Interviu " pe Ziare.com

#irlandez calatorit 197 tari, #irlandez vizitat toate tarile, #Johnny Ward interviu, #Johnny Ward calatorit jurul lumii, #Johnny Ward Romania , #Stiri Vacanta