Turism la pret redus: Top 10 cele mai ieftine destinatii din lume

Miercuri, 18 Iunie 2014, ora 16:25
1753 citiri
Turism la pret redus: Top 10 cele mai ieftine destinatii din lume

Capitala Vietnamului, Hanoi, este orasul cel mai ieftin de vizitat in aceasta vara, indica un studiu realizat de cunoscutul site de calatorii TripAdvisor, preluat marti de The Independent.

Doua persoane vor plati pentru o noapte in capitala Vietnamului 91.70 de lire sterline, precizeaza site-ul de calatorii. Prin comparatie, Londra s-a impus drept cel mai scump oras pentru turisti, devansand Oslo, cu 311,80 de lire pentru o noapte de cazare.

Studiul anual TripIndex Cities a comparat costul unei seri in oras si al unei nopti de cazare in 48 de orase turistice.

Pentru a determina ce locatii ar putea fi considerate cele mai ieftine, studiul a calculat costurile tipice pentru doua persoane care se bucura de un cocktail la un hotel de cinci stele, iau cina in oras, folosesc de doua ori taxiul si se cazeaza o noapte la un hotel de patru stele, intre lunile iunie si august.

Statiunea Cancun, din Mexic, este cea mai accesibila pentru bauturi, in conditiile in care doua cocktailuri vodka martini costa in medie 2,02 de lire, prin comparatie cu Parisul unde aceeasi consumatie poate costa de 15 ori mai mult.

In ceea ce priveste masa, rezultatele arata ca o cina in Hanoi pentru doua persoane ar costa in medie 20,49 de lire, in timp ce la Stockholm, aceasta este de cinci ori mai scumpa - in medie 102,57 de lire.

Primele zece orase cele mai ieftine pentru a fi vizitate sunt Hanoi (Vietnam), Jakarta (Indonezia), Sharm el Sheikh (Egipt), Bangkok (Thailanda), Sofia (Bulgaria), Cape Town (Africa de Sud), Mumbai (India), Kuala Lumpur (Malaezia), Praga (Republica Ceha) si Budapesta (Ungaria).

#oras ieftin, #vizita turisti orase ieftine, #top orase ieftine , #Stiri Vacanta