Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Turismul are cel mai mic aport în creșterea nivelului de poluare, arată un studiu. ”Realitatea impusă de pandemie a reorientat opţiunile turiştilor”

Turismul are cel mai mic aport în creșterea nivelului de poluare, arată un studiu. ”Realitatea impusă de pandemie a reorientat opţiunile turiştilor”

Reprezentanții Alianței pentru Turism (APT) spun că acest sector economic are cel mai mic aport, în comparație cu alte domenii ale industriei, în creșterea nivelului de emisii de gaze cu efect de seră sau alţi poluanţi.

"Avem nevoie de unitate în acest sector de activitate, pentru a putea negocia cât mai bine cu factorii de decizie de la nivelul Guvernului şi al Parlamentului. Mai ales în această perioadă, când turismul este afectat de măsurile impuse în pandemie, putem găsi împreună cele mai bune soluţii pentru a depăşi situaţia de criză şi pentru a avea o strategie comună de dezvoltare pentru viitor. Pentru a fi puternici, trebuie să fim uniţi, iar APT este o platformă construită pentru unitate la nivel de ramură a economiei", afirmă Dragoş Anastasiu, preşedintele APT, cu ocazia Zilei Internaționale a Turismului.

Conform unui comunicat de presă al organizaţiei de profil, transmis luni AGERPRES, în contextul actual, în care reducerea impactului negativ al schimbărilor climatice este o provocare mondială, industria turismului trebuie să devină cea mai importantă cale de dezvoltare economică.

"Decidenţii politici au obligaţia de a conştientiza că, în comparaţie cu alte domenii ale industriei, turismul are cel mai mic aport în creşterea nivelului de emisii de gaze cu efect de seră sau alţi poluanţi. Mai mult decât atât, eforturile operatorilor din domeniu se îndreaptă în sensul promovării eficiente pe plan naţional şi internaţional a turismului prieten cu natura.

Se propun cu preponderenţă activităţi de agrement ecologice, precum ciclism, călărie, agroturism, turism balneoclimateric, tiroliene, drumeţii montane, trasee de caiac-canoe etc. În acelaşi timp, realitatea impusă de pandemie a reorientat opţiunile turiştilor de la petrecerea vacanţelor în zone aglomerate sau închise către descoperirea minunilor naturii care, prin impactul emoţional pe care-l au, impun respect şi ne îndeamnă la descoperirea destinaţiilor de ecoturism, la conservarea resurselor naturale şi a peisajului natural, a valorilor culturale sau a resurselor naturale din staţiunile balneare, care sunt o adevărată oaza de sănătate şi revigorare", se menţionează în comunicat.

În viziunea APT, organizaţia profesională s-a constituit cu scopul principal de a deveni o voce unică şi puternică a industriei ospitalităţii - poate cea mai afectată ramură a economiei de măsurile ...citeste mai departe despre "Turismul are cel mai mic aport în creșterea nivelului de poluare, arată un studiu. ”Realitatea impusă de pandemie a reorientat opţiunile turiştilor”" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 718 ori