Thailanda se redeschide turismului! În ce condiții se poate merge din nou în vacanță în această destinație exotică

Marti, 28 Septembrie 2021, ora 08:58
933 citiri
Thailanda se redeschide turismului! În ce condiții se poate merge din nou în vacanță în această destinație exotică
Thailanda FOTO facebook

Thailanda a amânat data redeschiderii Bangkok, Chiang Mai și a altor destinații populare pentru turiști până în noiembrie, pentru a permite ca mai multe persoane să fie vaccinate.

Cu toate acestea, Phuket și Ko Samui vor continua să primească vizitatori în cadrul unor programe turistice speciale, iar consiliul de turism are în plan să deschidă mai multe zone înainte de anul nou.

Programul Phuket Sandbox al Thailandei, în cadrul căruia turiștilor complet vaccinați li se permite să călătorească în Thailanda fără a intra în carantină, cu condiția să rămână în Phuket (și Phang-Nga, Surat Thani sau Krabi) timp de cel puțin șapte zile înainte de a călători în alte părți ale țării, urmează să fie extins la mai multe destinații, inclusiv Bangkok, Chiang Mai, Chon Buri (unde se află Pattaya), Phetchaburi și Prachuap Khiri Khan.

Programul trebuia să înceapă săptămâna aceasta, dar Reuters relatează că acum va fi lansat la 1 noiembrie, pentru a oferi destinațiilor mai mult timp pentru a îndeplini obiectivele de vaccinare necesare pentru o redeschidere sigură. "Orașele pe care le-am vizat nu au atins o rată de vaccinare de 70%, așa că trebuie să amânăm data pentru noiembrie", a declarat guvernatorul Autorității pentru Turism din Thailanda (TAT), Yuthasak Supasorn, pentru agenția de presă.

Programul Sandbox

Destinațiile se vor deschide după modelul programului sandbox, ceea ce înseamnă că turiștilor complet vaccinați li se va permite să le viziteze fără a fi supuși carantinei hoteliere obligatorii. Aceștia vor trebui să rămână în zonele desemnate din cadrul destinației lor timp de șapte zile după sosire, după care vor putea călători în altă parte în Thailanda.

Călătorii nevaccinați vor trebui să stea în carantină într-un hotel timp de 10 zile dacă intră cu avionul și 14 zile dacă vin pe uscat.

Ca parte a programului, toți călătorii vor trebui să descarce aplicația MorChana de depistare a contactelor și să facă teste regulate COVID-19 pentru a-și monitoriza starea de sănătate. Pentru a facilita extinderea programului sandbox, oficialii caută modalități de a face ca testele regulate COVID-19 să fie mai accesibile pentru turiști, cu posibilitatea de a introduce teste de antigen până în noiembrie.

"Vom încerca să înjumătățim prețul RT-PCR și să le permitem turiștilor să folosească kituri de testare cu antigen ...citeste mai departe despre "Thailanda se redeschide turismului! În ce condiții se poate merge din nou în vacanță în această destinație exotică" pe Ziare.com

#Thailanda, #turism, #redeschidere, #program, #conditii , #Stiri Vacanta