Teodor Corban, Laurentiu Banescu si Maria Obretin, despre cutremure si 6,9 pe scara Richter

Vineri, 27 Ianuarie 2017, ora 15:00
6227 citiri
Teodor Corban, Laurentiu Banescu si Maria Obretin, despre cutremure si 6,9 pe scara Richter

Cea mai noua comedie semnata de Nae Caranfil, 6,9 pe scara Richter, a intrat in cinematografele din Romania.

Filmul ii are in rolurile principale pe Laurentiu Banescu, Maria Obretin, Teodor Corban si Simona Arsu iar alaturi de ei ii puteti vedea pe Miruna Bilei, Adrian Vancica, Tache Florescu, Alexandru Papadopol, Ovidiu Niculescu, Lucian Ifrim sau Gelu Colceag.

Pentru regizor, Laurentiu Banescu, Simona Arsu si Miruna Bilei sunt cele trei descoperiri in 6,9 pe scara Richter.

"In '77 am sarit pe fereastra. Eram la parter. Si in '86 am sarit pe geam. Tot la parter. Abia in '91 nu am sarit, m-am prins ca eram la etajul trei", povesteste Teodor Corban.

Dupa rolurile din Un etaj mai jos, Aferim! sau Caini, Teodor Corban revine la comedie, in 6,9 pe scara Richter interpretandul-l pe Daddy, un tata manipulator si amoral care se instaleaza in universul fiului sau Tony - Laurentiu Banescu - provocand un adevarat cutremur in viata acestuia.

"A star is born" spunea Nae Caranfil despre Laurentiu Banescu. Actorul si-a inceput cariera in teatru la 16 ani cu numeroase colaborari pe scenele din Bucuresti, Sibiu sau Timisoara si se afla la primul rol important in film.

Despre lansarea pe marile ecrane spune: "Am primit un 'botez' in ale lungmetrajelor cat se poate de inimos... Nae m-a despovarat de eticheta asta, care la un debut poate fi perturbatoare... 'rol principal'. A stiut sa imi ia de pe umeri o parte din greutate exact la momentul potrivit."

Desi nu are o frica patologica de cutremure, filmarile de la 6,9 pe scara Richter au reusit sa il scoata din zona de confort "sa filmezi o secventa de cutremur la etajul 14, deasupra orasului Bucuresti, sau sa fii gata sa ataci un jazz dance dupa ce ai fost plimbat in studio la sapte-opt metri deasupra solului intr-un balcon din fier forjat, manevrat cu scripeti si cabluri... da, asta poate crea senzatii destul de puternice."

Nici actritei Maria Obretin nu ii este frica de cutremur. Protagonista serialului Umbre este binecunoscuta pe scenele de teatru din Bucuresti unde spectatorii o pot vedea la Bulandra, Godot Cafe-Teatru, TNB sau Teatrul Metropolis, printre altele.

In 6,9 pe scara Richter o interpreteaza pe Kitty, sotia lui Tony, despre care spune: "Kitty este geloasa, vulnerabila, crizata, are toate problemele de pe lume dar in acelasi timp este duioasa, haioasa, iubitoare. Asta mi-a placut cel mai mult la ea - ca reuseste sa ramana simpatica si dragalasa in ciuda tuturor crizelor si a obsesiilor ...citeste mai departe despre "Teodor Corban, Laurentiu Banescu si Maria Obretin, despre cutremure si 6,9 pe scara Richter" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#comedie 6 9 scara Richter , #Stiri Vacanta