Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sambata incepe Festivalul de Teatru FEST (in) pe Bulevard. Trafic restrictionat in centrul Capitalei

Sambata incepe Festivalul de Teatru FEST (in) pe Bulevard. Trafic restrictionat in centrul Capitalei

Sambata, in centrul Capitalei, incepe Festivalul International de Teatru "FEST (in) pe Bulevard", ocazie cu care Politia a impus restrictii de trafic.

Spectacolul "Casting de public", concept si regie Mihai Lungeanu, va fi prezentat pe trotuarul din fata Teatrului Nottara, de la ora 16:30, in cadrul festivalului care se va desfasura in perioada 7 - 18 octombrie.

In deschiderea oficiala a festivalului, de la ora 18:30, la Sala Horia Lovinescu va fi prezentat un performance de teatru, dans si muzica cu Tunde Cari-Baczo, alaturi de trupa sa de dansatori. Amfitrionul serii va fi Andreea Marin, ambasador al festivalului.

Prima zi va continua, la Teatrul Nottara, cu doua spectacole - primul de la ora 18:30, la Sala Horia Lovinescu, "My Darling Missis Kronky" de John Patrick, o productie a Teatrului de Revista "Ginta latina" din Republica Moldova, in regia lui Mihai Tarna, si de la ora 21:00, la Sala George Constantin, "Eterna Musica", o productie a Asociatiei Europene Franta - Romania 1989, Mnemosyne, in regia si coregrafia Malinei Andrei.

Editia din acest an a Festivalului "FEST (in) pe Bulevard" inseamna 12 zile de spectacole cu 39 de reprezentatii din opt tari de pe trei continente, 14 discutii cu publicul dupa spectacole, doua evenimente stradale, cinci spectacole-lectura, patru colocvii, patru lansari de carte de teatru, doua expozitii foto.

Vezi intreg programul celor 12 zile de festivat

Unde are loc festivalul si cine participa

Evenimentele din cadrul festivalului se vor desfasura in sapte spatii diferite din Capitala, respectiv Teatrul Nottara, Teatrul Tandarica, Teatrul Odeon, Teatrul National "I. L. Caragiale", Teatrul ACT, Institutul Maghiar Balassi, Libraria Carturesti-Verona.

Din Romania vor fi prezente teatre din 12 orase - Bucuresti, Timisoara, Sibiu, Cluj-Napoca, Craiova, Constanta, Braila, Targu Mures, Arad, Ploiesti, Targoviste si Sfantu Gheorghe.

Din Republica Moldova vor fi prezentate spectacole jucate de trei teatre din Chisinau, din Germania - o productie din Berlin, Bulgaria va fi prezenta cu o productie din Vrata, iar Croatia cu un spectacol din Zagreb. Din Asia vine un teatru din Coreea de Sud (Seul), iar din America de Sud va fi prezent un teatru argentinian cu o productie din Buenos Aires.

Tema editiei din acest an a festivalului este "Criza pubertatii, criza adolescentei".

"Comedia, se stie, relaxeaza si distreaza, dar poate la fel de bine sa intepe si sa trateze suflete sau chiar un intreg tesut socia ...citeste mai departe despre "Sambata incepe Festivalul de Teatru FEST (in) pe Bulevard. Trafic restrictionat in centrul Capitalei" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1309 ori