S-a deschis primul cinematograf 12D din tara: Scaunele vibreaza in functie de actiune, se simt focul, fulgerul si zapada (Video)

Miercuri, 19 Iulie 2017, ora 21:30
1521 citiri
S-a deschis primul cinematograf 12D din tara: Scaunele vibreaza in functie de actiune, se simt focul, fulgerul si zapada (Video)
Foto: Facebook/ Cinema 12D Galati

Primul cinematograf 12D din tara s-a deschis, miercuri, la Galati, iar spectatorii au putut experimenta senzatii tari, in timpul proiectiilor, cand, pe langa ochelarii 3D primiti, s-au asezat pe scaune actionate mecanic care se misca in functie de actiunea filmului.

Sala cu noua locuri, amenajata in cadrul Complexului Muzeal de Stiintele Naturii din Galati, gazduieste, de miercuri, primul cinematograf 12D din tara. Organizatorii spun ca, spre deosebire de cinematografele clasice, la intrare spectatorii primesc ochelari 3D si se aseaza pe scaunele fixate pe un cadru actionat mecanic, iar efectele pe care le experimenteaza spectatorii sunt extreme.

"Este primul cinematograf 12D dintr-o institutie din tara. Investitia a fost realizata de un partener al muzeului din mediul privat. Sala care are noua locuri este speciala: fotoliile sunt legate de un cadru metalic actionat mecanic, practic scaunele se misca in functie de actiunea filmului. Spectatorii experimenteaza o gramada de efecte.

Exista efectul 3D, plus miscarea scaunelor, vibratia fotoliului, ceata, fumul, vantul, focul, fulgerul, mirosul, zapada si apa in doua forme, picaturi si bule", a povestit purtatorul de cuvant al Complexului Muzeal de Stiintele Naturii din Galati, Florin Matei.

Cinematograful 12D propune peste o suta de scurt metraje. Filmele au cel mult 10 minute si reprezinta animatii, calatorii in locuri greu accesibile, filme de groaza si desene animate, pentru copii.

"Avem peste o suta de filme de scurt metraj. Sunt filme cu diverse animale, spectatorii merg in jungla sau pe fundul oceanelor, intalnesc dinozauri. Pentru amatorii de senzatii tari sunt filme de tip roller coaster, de groaza sau catastrofa. Cei care vin la cinematograful 12D mai pot merge prin piramide, cu avionul si cu submarinul iar copiii au la dispozitie diverse animatii. Ca sa nu se sperie, copiii sub cinci ani nu au voie sa intre in sala", a precizat purtatorul de cuvant al Complexului Muzeal, Florin Matei.

Cinematograful 12D va deveni un punct de atractie pentru galateni, sustin sefii Complexului Muzeal din Galati.

"Ani de zile am avut un motiv de mandrie cu cinematograful 3D, acesta a fost deschis in anul 2009. Acum a venit timpul sa facem un upgrade. Cei care ne vor vizita evident vor putea participa la proiectii interactive cu 12 senzatii tari", a declarat presei directorul Complexului Muzeal de Stiintele Naturii din Galati, Madalin Serban.

Un bilet de intrare la cinematograful 12D din Galati c ...citeste mai departe despre "S-a deschis primul cinematograf 12D din tara: Scaunele vibreaza in functie de actiune, se simt focul, fulgerul si zapada (Video)" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cinematograf 12D Galati, #primul cinema 12D Romania, #filme 12D Galati , #Stiri Vacanta