Romanii nu se zgarcesc la Pastele "muncitoresc"

Joi, 25 Aprilie 2013, ora 15:32
1487 citiri
Romanii nu se zgarcesc la Pastele "muncitoresc"

Zilele libere de 1 Mai si de Paste ofera veritabile vacante, de o saptamana sau chiar de zece zile. Patronii din turism se asteapta sa aiba profituri mai mari anul acesta, gratie acestei conjuncturi.

Vacanta de sase zile acordata de Guvern bugetarilor, in perioada 1-6 mai, a fost transformata de multi dintre ei intr-un veritabil concediu. Adaugand doua zile de concediu de odihna (29 si 30 aprilie), Pastele "muncitoresc" - combinat cu sarbatoarea de 1 Mai - le ofera angajatilor statului o vacanta de zece zile.

O veste buna pentru agentiile de turism si patronatele hoteliere, care spun ca anul acesta s-a inregistrat o cerere cu 20-30% mai mare pentru pachetele turistice de 1 Mai si Paste.

Turismul romanesc, marele castigator

Aproximativ 100.000 de romani au ales sa plece in vacante in tara, cei mai multi dintre ei pe litoral si in statiunile montane. Numarul celor care petrec peste hotare cele doua sarbatori a fost estimat la cel mult 40.000.

"Majoritatea romanilor prefera sa petreaca sarbatorile in tara. Daca in Germania, in jur de 72% din oameni pleaca din tara de Paste, in Romania, doar 6% din oameni merg in strainatate", spune Alin Burcea, proprietarul agentiei de turism Paralela 45, care a observat aceeasi tendinta de crestere in vanzarile de pachete turistice pentru aceasta perioada.

Peste 40.000 de romani sunt asteptati pe Litoralul romanesc pentru vacanta de 1 Mai si Paste, cu 20% mai multi decat in anii anteriori, spun patronatele din turism.

Citeste mai multe despre Romanii nu se zgarcesc la Pastele "muncitoresc" pe Adevarul.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vacanta Paste 2013, #vacanta 1 Mai 2013, #turism Paste Romania, #turisti 1 Mai Romania , #Stiri Vacanta