Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romanii cheltuiesc cel mai mult pe cazare si combustibil, cand se afla in strainatate

Romanii cheltuiesc cel mai mult pe cazare si combustibil, cand se afla in strainatate


Romanii au cheltuit, anul trecut, in strainatate, circa 360 de milioane de euro, prin cardurile Visa. Aproape o treime din aceasta suma a fost cheltuita in sezonul vacantelor (iulie, august si septembrie).

Romanii au realizat 5,3 milioane de tranzactii in strainatate cu carduri Visa emise in Romania in anul 2013, dintre care o treime doar in trimestrul III. In total, detinatorii de carduri Visa din Europa au efectuat peste 700 de milioane de tranzactii la POS in timpul calatoriilor in strainatate anul trecut.

Romanii au folosit cel mai des cardul in strainatate pentru a plati serviciile de cazare (in special hoteluri), imbracaminte si carburant, in timp ce europenii au platit cel mai des cu cardul in supermarket-uri, in sectorul divertismentului, magazine, restaurante si servicii turistice in general.

Destinatiile preferate de romani in 2013

Cele mai populare destinatii pentru romani in 2013 au fost Italia, Franta, Germania si Marea Britanie, care au reprezentat 44% din totalul cheltuielilor pe cardurile Visa anul trecut.

Spre deosebire de romani, destinatiile preferate de europeni au fost Spania, Franta, SUA, Marea Britanie, Suedia si Italia.

Perioada de varf cu cele mai mari cheltuieli, aproape o treime din tot anul 2013, a fost in lunile estivale - iulie, august si septembrie.

Cele mai mari cresteri in ceea ce priveste cheltuielile cu cardurile Visa in sectorul turismului s-au inregistrat pentru urmatoarele coridoare: Marea Britanie - Spania (+ 12%); Marea Britanie - Franta (+ 11%); Franta - Italia (+ 11%); Germania - SUA (+10%); Franta - Spania (+10%); Norvegia - Suedia (+10%)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1376 ori