Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Șeful ANPC, bilanț dezastruos pentru litoralul românesc: costuri nejustificate, personal nepregătit, atitudine sfidătoare. „Prețuri comparative cu orice stațiune de lux de pe glob”

Șeful ANPC, bilanț dezastruos pentru litoralul românesc: costuri nejustificate, personal nepregătit, atitudine sfidătoare. „Prețuri comparative cu orice stațiune de lux de pe glob”

Șeful Direcției Generale de Control din cadrul ANPC, Paul Anghel, a prezentat bilanțul controalelor realizate pe litoral de comisarii de la Protecția Consumatorului în sezonul estival. Într-o postare pe pagina sa de Facebook acesta s-a arătat dezamagit de calitatea serviciilor și prețurile oferite turiștilor atât pe malul mării cât și în Delta Dunării.

„Anumite “metehne” ale unei categorii - este adevărat mică de operatori economici - nu se schimbă și, tot ca în fiecare an, alungă și nu apropie, prin actul de comerț pe care îl fac, turistul.

Am sesizat tarife mari și foarte mari la cazare, la parcarea autovehiculelor și chiar și la mâncare. Prețuri comparative cu orice stațiune de lux de pe glob poate chiar cu stațiunile renumite pentru tarifele exorbitante. Mi s-a spus că piața ține...până când?”, scrie Paul Anghel, pe Faceebook.

Directorul ANPC mai arată că este adevărat faptul că anumite prețuri/costuri au crescut (vezi transport etc.), sezonul s-a scurtat, dar unii hotelieri oferă:

- aceleași servicii care lasă de dorit.

- costuri nejustificate

- personal nepregătit, extenuat și irascibil

- atitudine sfidătoare

- patroni care nu înțeleg relația serviciu/cost/respect

- dughenizare, aplecătoare pe post de spații comerciale (unele ar vrea să deservească chiar și alimentație publică).

Bilanțul campaniilor #ANPC pe litoral și Delta Dunării:

● Au fost efectuate peste 1.250 de acțiuni de control la operatorii economici care desfășoară activități comerciale în zonă.

● Au fost aplicate circa 1100 de avertismente și 490 de amenzi, în valoare de peste 2,9 milioane de lei.

● Au fost oprite temporar de la comercializare produse în valoare de circa 950.000 lei

● Au fost oprite definitiv de la comercializare produse în valoare de aproximativ 450.000 lei

● A fost oprită temporar prestarea serviciului în 84 de unități

● În cazul a 3 operatori economici a fost propusă închiderea temporară a unității, până la 6 luni”, a scris Paul Anghel pe pagina sa de Facebook.

...citeste mai departe despre "Șeful ANPC, bilanț dezastruos pentru litoralul românesc: costuri nejustificate, personal nepregătit, atitudine sfidătoare. „Prețuri comparative cu orice stațiune de lux de pe glob”" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 584 ori
Citeste mai multe despreanpc litoral controale paul anghel