Previziuni pesimiste pentru concediile de anul acesta. "Foarte multe dintre aceste vacanţe vor fi făcute pe credit"

Marti, 18 Aprilie 2023, ora 13:19
174 citiri
Previziuni pesimiste pentru concediile de anul acesta. "Foarte multe dintre aceste vacanţe vor fi făcute pe credit"
Turiști la plajă FOTO Pixabay

Cheltuielile românilor au crescut simțitor în ultimele luni și mulți nu au reușit să țină pasul cu scumpirile.

Sezonul estival se apropie și mulți fac calcule să stabilească dacă își mai pot permite o vacanță.

Situația a fost analizată și de Adrian Negrescu, analist economic. Acesta a fost întrebat marţi, 1 aprilie, la Prima News, cum gestionăm finanţele în familie pentru a ne putea bucura şi de vacanţele pe care ni le dorim.

“Cred că totul în viaţă ţine de cum îţi faci planurile, cum te pregăteşti legat de aceste sărbători, de aceste vacanţe, de cum îţi aşezi ratele, de cum îţi aşezi cheltuielile pentru Paşte, pentru Crăciun şi totul ţine de de programare pentru că în viaţă ar trebui să fim atenţi la la aceste lucruri şi să explorăm şi exploatăm practic toate oportunităţile. Apropo de vacanţa de vară, dacă ţi-o iei cu şase, şapte luni înainte, vei avea un preţ mai bun decât dacă ţi-o iei cu două, trei luni. Să ne uităm foarte, foarte mult la biletele de avion pe care dacă le iei cu şase, şapte luni în avans vei găsi un preţ mult mai bun decât dacă le iei pe ultima sută de metri. Sunt lucruri esenţiale pe care ar trebui să ni le programăm, iar vacanţa de vară cred că prin noiembrie, prin decembrie ar trebui deja să ne gândim unde mergem, să căutăm pe site-ul agenţiilor pentru că sunt foarte, foarte multe oferte capcană pe piaţă şi trebuie să fiţi foarte atenţi la acest lucru.

El consideră că o variantă bună o reprezintă vacanţa all-inclusive.

“Pe de altă parte, ţine de locaţia în care vrei să îţi doreşti să îţi petreci vacanţa în funcţie de disponibilităţile pe care le ai, dacă nu ai fost mulţi bani probabil te vei duce undeva la un mediu rural. Mă gândeam la mare, dar la noi la mare e mai scump. Dacă ai vouchere de vacanţă, pe litoralul românesc. Dacă ai ceva puţin mai mulţi bani, ar fi bine să îţi iei o vacanţă dintr-o ţară mai apropiată: Grecia, Turcia. (…) Să încercăm să exploatăm vacanţa asta all-inclusive pentru că peste tot în toată lumea asta costurile cu mâncarea, cu masa de zi cu zi, chiar dacă te afli în vacanţă, au crescut spectaculos, aşa că ar fi sănătos să-ţi iei o vacanţă măcar cu mic dejun şi cină sau mic dejun şi prânz sau chiar un all-inclusive, mai cu seamă dacă ai copii şi sunt mofturoşi cu mâncarea. Deci mare atenţie la costuri şi la mo ...citeste mai departe despre "Previziuni pesimiste pentru concediile de anul acesta. "Foarte multe dintre aceste vacanţe vor fi făcute pe credit"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vacanta, #romani, #cheltuieli, #previziuni, #Economist , #Stiri Vacanta