Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pericolul de pe litoral: Ce au gasit inspectorii ISU in hoteluri si restaurante

Pericolul de pe litoral: Ce au gasit inspectorii ISU in hoteluri si restaurante
Zeci de hoteluri, restaurante si cluburi de pe litoralul romanesc au fost verificate de reprezentantii ISU "Dobrogea", care au aplicat zeci de amenzi si au dat sute de avertismente.

Astfel, au fost controlate 27 de unitati de turism, 31 de restaurante si cluburi si alte 8 obiective, anunta Replica Online.

Reprezentantii ISU au gasit 451 de probleme si au aplicat 402 sanctiuni, respectiv 332 avertismente si 70 amenzi contraventionale in valoare totala de 185.500 de lei.

Printre neregulile gasite se numara neintocmirea si/sau neavizarea planului de interventie la unele unitati de turism; neasigurarea angajarii unui cadru tehnic sau personal de specialitate cu atributii in domeniul apararii impotriva incendiilor; nementinerea in stare de functionare a instalatiilor electrice pentru iluminatul de siguranta pentru evacuarea persoanelor in caz de incendiu, pentru marcarea hidrantilor interiori de incendiu, cat si pentru interventie in incaperea centralei termice; lipsa verificarii mijloacelor tehnice de aparare impotriva incendiilor existente (stingatoare), aflate in dotarea unor constructii de turism, in conformitate cu reglementarile tehnice; exploatarea cu defectiuni si improvizatii a instalatiei electrice aferenta constructiilor.

ISU Dobrogea precizeaza ca au fost executate peste 100 de exercitii de evacuare ca urmare a activitatilor preventive desfasurate si a sensibilizarii factorilor responsabili asupra riscurilor de incendiu existente, la nivelul unitatilor de turism controlate. ...citeste mai departe despre "Pericolul de pe litoral: Ce au gasit inspectorii ISU in hoteluri si restaurante" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 713 ori