Orase aflate la cea mai mare altitudine - detalii uimitoare despre viata aici

Sambata, 13 Februarie 2016, ora 07:07
1057 citiri
Orase aflate la cea mai mare altitudine - detalii uimitoare despre viata aici
Foto: Facebook/Geek of Mine

In ciuda nenumaratelor dezavantaje ale traiului la mare altitudine, cel putin 140 de milioane de oameni din intreaga lume traiesc in asezari situate sus, pe munte. Din El Alto, Bolivia, si pana in Lhasa, Tibet, ce-i face pe acesti oameni sa-si duca traiul in zone unde lipsa de oxigen pune in pericol chiar sanatatea?

La 3.640 de metri deasupra nivelului marii se afla orasul La Paz, intr-un canion ce aduce cu un bol. E capitala administrativa situata la cea mai mare altitudine din lume. Grosul populatiei traieste insa chiar mai sus, in El Alto, la 4.150 de metri inaltime, pe marginea canionului.

La inceputul secolului XX, El Alto nici nu era locuit, relateaza The Guardian. Pe masura ce terenul a devenit mai scump in El Paz, orasul a crescut. In ultimii 50 de ani, noi si noi cladiri s-au ridicat cu o viteza ametitoare, rezultand un mix haotic.

Cele mai multe sunt pe cinci niveluri, fiind concepute de arhitectul local Freddy Mamani, o adevarata vedeta in Bolivia.

Lipsa ...citeste mai departe despre "Orase aflate la cea mai mare altitudine - detalii uimitoare despre viata aici" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#orase mare altitudine, #viata munte lipsa oxigen, #orase munte extreme, #trai mare altitudine lipsa oxigen , #Stiri Vacanta