Minivacanta de 1 mai, pe bicicleta. Te incumeti?

Miercuri, 01 Mai 2013, ora 00:00
2387 citiri
Minivacanta de 1 mai, pe bicicleta. Te incumeti?

Sarbatorile pascale si minivacanta de 1 mai te inspira sa petreci intr-un mod activ si sanatos, facand sport? In ultimii ani, tot mai multi turisti au inceput sa experimenteze vacantele active, iar operatorii de turism s-au pregatit anul acesta pentru cei ca tine.

Practic, nu exista week-end in care doritorii de activitati outdoor sa nu gaseasca o optiune de a iesi. Siteurile specializate, care tin calendarele competitionale si de turism activ, sunt cele mai bune surse de recomandari pentru cei interesati sa iasa la o tura cu bicicleta sau chiar pe jos.

"Noi apreciem foarte mult traseele din Transilvania, Apuseni, Bucovina. Este minunat si in Delta Dunarii sau in Muntii Macin, mai ales in perioada pascala", spune Oana Soare, directorul Carpat Bike, o companie specializata in organizarea de vacante pe bicicleta pentru straini.

"Pentru ca este Paste, si nu intotdeauna toti membrii familiei doresc sau pot sa faca sport, recomandam biciclistilor sa aleaga traseele din aceasta perioada in apropierea obiectivelor culturale/religioase. In acest fel, atat ei, cat si partenerii de "iesiri" vor fi multumiti", spune Oana Soare.

Ea spune ca in Maramures traditiile din aceasta perioada sunt cel mai bine pastrate si foarte vizibile, fie ca vizitezi zona pe bicicleta sau cu masina. Alte zone recomandate in aceasta perioada sunt Cazanele Dunarii, Transilvania si zona Dornei, dar si Arges (zona Campulung).

Bugetul unei iesiri sportive nu difera mult de o vacanta obisnuita, spune Oana Soare. "Cheltuielile cu cazarea, transportul si mesele sunt aproximativ aceleasi. Ceea ce difera sunt conditiile de cazare (in cazul unor biciclisti este nevoie ca unitatea de cazare sa permita pastrarea in conditii de siguranta a bicicletelor), iar in cazul meselor probabil ca o persoana activa va consuma alte cantitati comparativ cu un "inactiv". Un turist activ nu ar trebui sa aibe un buget cu mult diferit fata de orice alt tip de turist".

Aceasta spune ca majoritatea pensiunilor au inceput sa asigure biciclete pentru plimbari montane.

Insa "este bine sa te asiguri ca zona in care iti vei petrece vacanta ofera posibilitatea practicarii ciclismului in conditii de siguranta: drumuri forestiere putin circulate, portiuni cu inclinatie acceptabila (mai ales daca nu ai fost niciodata in zone accidentate cu bicicleta), starea vremii in perioada vacantei. Este bine sa ai si o harta, un gps si echipament adecvat".

#sarbatori Paste bicicleta, #vacanta 1 Mai bicicleta , #Stiri Vacanta