Mergi la plaja la Corbu? Te asteapta o experienta neplacuta

Joi, 04 Mai 2017, ora 12:45
1380 citiri
Mergi la plaja la Corbu? Te asteapta o experienta neplacuta
Foto: Arhiva Ziare.com

Turistii care aleg sa mearga vara aceasta la mare la Corbu, cautand linistea si salbaticia unei plaje neamenajate, ar trebui sa se gandeasca de doua ori. Asta pentru ca nu vor mai exista pe plaja nici pubele si nici toalete ecologice, asa cum se intampla in anii trecuti.

Marian Galbinasu, edilul din Corbu, sustine ca nu e treaba primariei sa se ocupe de curatenie, pentru ca plaja tine de Biosfera Deltei Dunarii, conform Digi24.

"Imi cer scuze fata de turistii care vor veni in aceasta vara, vizavi de conditiile care probabil nu vor fi. Cel putin, vizavi de toaletele ecologice pe care, logic, intr-o lume civilizata, ar trebui sa le avem.

Conform legii 82, ARBDD (Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii - n. red.) este administratorul domeniului public al statului, in speta plaja Corbu pana la bara Sulina. Mi se pare normal, logic si firesc ca ei sa se ocupe si sa investeasca in acest lucru", a declarat Galbinasu, care afirma ca s-a saturat sa trimita angajati ai primariei sa stranga mizeriile de lasate in urma de turisti.

La randul sau, guvernatorul Deltei Dunarii, Malin Musetescu, anunta ca va monta pubele pe plaja, insa se pune problema cine va ridica gunoaiele apoi. Acesta sustine ca aceasta operatiune ar trebui facuta de Primaria din Corbu, "pentru ca are o firma specializata".

Cat despre toaletele ecologice, deocamdata nu se intrevede o rezolvare: "Toaletele ecologice... ramane de vazut efectiv ce se poate face. Evident ca administratia Biosferei va oferi tot suportul pentru a rezolva aceasta problema".

In Corbu, sezonul deja pare sa fi inceput, primele rulote fiind deja instalate. Daca acestea sunt dotate cu toalete, ramane de vazut ce vor face turistii care vin aici sa stea la cort.

La inceputul anului trecut, autoritatile anuntau ca sase noi plaje vor fi amenajate in Constanta si Tulcea, printre acestea aflandu-se si Corbu. Plajele deja existente urmau sa fie scoase de sub statutul de zona protejata a biosferei Deltei Dunarii si sa ramana in administrarea primariilor locale. ...citeste mai departe despre "Mergi la plaja la Corbu? Te asteapta o experienta neplacuta" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#plaja Corbu fara WC, #plaja Corbu toalete pubele, #plaja Corbu subordine, #plaja Corbu dotari , #Stiri Vacanta