Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Malmkrog, in regia lui Cristi Puiu, selectat la Festivalul de Film de la Berlin

Malmkrog, in regia lui Cristi Puiu, selectat la Festivalul de Film de la Berlin
Lungmetrajul Malmkrog, in regia lui Cristi Puiu, coproductie Romania, Serbia, Elvetia, Suedia, Bosnia, Macedonia de Nord, a fost selectat in sectiunea competitionala Encounters, nou inclusa in editia de anul acesta a Festivalului International de Film de la Berlin, potrivit paginii oficiale a evenimentului.

O calatorie prin timp si gandire, Malmkrog, care va fi proiectat in deschiderea noii sectiuni Encounters, este "o creatie majora, un tur de forta al cuvintelor si al punerii in scena, o fresca fascinanta prin precizie si inventivitate", se mai precizeaza intr-un comunicat publicat vineri pe pagina festivalului.

Din distributia filmului fac parte: Frederic Schulz-Richard, Agathe Bosch, Diana Sakalauskaite, Marina Palii, Ugo Broussot, Istvan Teglas. Pelicula a fost filmata la Conacul Apafi din Malancrav, judetul Mures.

Scopul sectiunii competitive nou create este de a spijini vocile proaspete din cinema si de a cuprinde in programul oficial forme narative si documentare diverse. Un juriu alcatuit din trei membri va desemna castigatorii in cadrul categoriilor "cel mai bun film", "cel mai bun regizor" si "premiul special al juriului".In cadrul aceleiasi sectiuni, au mai fost selectate peliculele: Funny Face (SUA), in regia lui Tim Sutton, Gunda (Norvegia-SUA), regia Victor Kossakovsky, Isabella (Argentina), de Matias Pineiro, Laila aur satt geet (The Shepherdess and the Seven Songs) (India), in regia lui Pushpendra Singh, Los Conductos (Franta/Columbia/Brazilia), in regia Camilo Restrepo, Die letzte Stadt (The Last City) (Germania), in regia lui Heinz Emigholz, A metamorfose dos passaros (The Metamorphosis of Birds) (Portugalia), in regia Catarinei Vasconcelos, Nackte Tiere (Naked Animals) (Germania), in regia lui Melanie Waelde, Orphea (Germania), de Alexander Kluge, Khavn, Shirley (SUA), de Josephine Decker, Sluzobnici (Servants) (Slovacia, Romania, Cehia, Irlanda), in regia lui Ivan Ostrochovsky, The Trouble with Being Born (Austria/Germania), in regia Sandrei Wollner, The Works and Days (of Tayoko Shiojiri in the Shiotani Basin) (SUA/Suedia/Japonia/Hong Kong/Marea Britanie), de C.W. Winter, Anders Edstrom, Zabij to i wyjedz z tego miasta (Kill It and Leave This Town) (Polonia), in regia lui Mariusz Wilczynski.

"Ca rezultat al unei cautari pasionate, cele 15 titluri selectat in cadrul Encounters prezinta vitalitatea cinemaului in toate formele sale. Fiecare film reprezinta o modalitate diferita de a interpreta povestea filmica: autobi ...citeste mai departe despre "Malmkrog, in regia lui Cristi Puiu, selectat la Festivalul de Film de la Berlin" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 951 ori