Țara europeană cu 528 de km de litoral, neexplorată de români: "Altceva, dom'le! Sunt sătulă de Turcia, Grecia și Mamaia"

Joi, 04 August 2022, ora 13:13
1474 citiri
Țara europeană cu 528 de km de litoral, neexplorată de români: "Altceva, dom'le! Sunt sătulă de Turcia, Grecia și Mamaia"
Aproape toate plajele sunt înconjurate de păduri FOTO Facebook/ Cristina Sandu-Bełdowska

Pentru români, destinațiile populare de vacanță în sezonul cald sunt cele de pe litoralul românesc, din Bulgaria sau Grecia.

Unii români documentează posibilitatea unui concediu în Albania, dar puțini sunt cei care iau în calcul să facă plajă în Polonia.

O româncă ce trăiește în această țară laudă plajele înconjurate de păduri, numeroasele autostrăzi și faptul că ajungi repede cu trenul oriunde, după cum a scris într-o postare pe Facebook:

"Polonia o țară bogată în peisaje frumoase, situată pe coasta Mării Baltice. cu un litoral de 528 km. Cu stațiuni curate, frumoase, preferate de turiștii care nu suportă căldura și fug de orașele aglomerate.

Aproape toate plajele sunt înconjurate de păduri, ceea ce oferă o oportunitate în plus pentru plimbări cu bicicleta sau picnicuri.

Deși pare ciudat, și toți aleargă după destinații fierbinți sau țări exotice, există totuși plaje și destinații de vacanță chiar și la marile mai reci, de exemplu Polonia/ Marea Baltică.

De 3 ani locuiesc aici, în Polonia, și venim foarte des la mare pe perioada anului.

Cum sunt plajele

Plajele sunt de regulă acoperite cu nisip foarte fin, pietricelele și nisipul grosier sunt foarte rar întâlnite. Plajele sunt curate și curățate în mod regulat. Există o mulțime de coșuri de gunoi pe plajă, posturi pentru salvamari și toalete publice, atât cu plată, cât și din plastic tip ToiToi foarte curate (acestea se găsesc la fiecare ieșire numerotată de pe plajă).

Temperaturile din zonă

Temperaturile nu sunt caniculare, astfel încât lunile bune pentru înnot sunt iulie și august, însă litoralul este aglomerat în tot sezonul estival.

Cea mai faimoasă stațiune

Șopot este cea mai faimoasa stațiune (un fel de Mamaia, dar fără comparație). Zona nordică de la mare poartă numele de TriCity: Gdans, Șopot, Gdynia.

Strada principala din Șopot, numită Monte Cassino, se termină într-un baraj din lemn lung de 511 m, numit Molo Șopot, care duce în mare.

Foarte multe restaurante și magazine cu suveniruri, dar și tarabe cu bijuterii din Ambră (știm că această se extrage din Marea Baltică).

"Ce îmi place mie aici"

Faptul că ajungi repede cu trenul de oriunde (ex din Vrasovia 400 km faci cam 3h). Este o țară cu extrem de multe autostrăzi, deci mersul cu mașina este o joacă, se ajunge repede și sigur. Autostrada Ambrei este cu plat[.

Plajele sun ...citeste mai departe despre "Țara europeană cu 528 de km de litoral, neexplorată de români: "Altceva, dom'le! Sunt sătulă de Turcia, Grecia și Mamaia"" pe Ziare.com

#litoral, #Polonia, #plaje, #Paduri, #autostrazi Romania, #cazare, #tren , #Stiri Vacanta