La noapte, priviti catre cer: Fenomen spectaculos vizibil din Romania

Miercuri, 22 Aprilie 2015, ora 08:03
952 citiri
La noapte, priviti catre cer: Fenomen spectaculos vizibil din Romania
Foto: Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu

Primavara aduce, pe langa caldura si vreme frumoasa, si un fenomen incantator pentru pasionatii de astronomie si nu numai. In noaptea de 22 spre 23 aprilie, curentul de meteori Lyride va fi mult mai activ ca de obicei, oferind un spectacol celor care se vor uita pe cer.

Astfel, daca in mod normal pe cer se pot observa cinci sau sase stele cazatoare pe ora (a caror denumire stiintifica este meteori), miercuri noapte vor putea fi vazute mult mai multe.

"Sunt mai multe stele cazatoare pe ora decat de obicei. De obicei, in noptile normale, cand ai iesi afara, ai vedea vreo 5-6 stele cazatoare intr-o ora. Uneori s-a observat ca se vad mai multe decat de obicei si momentele astea se numesc curenti de meteori, adica se vad mai multe stele cazatoare decat de obicei", a declarat pentru Ziare.com Adrian Sonka, coordonatorul Observatorului Astronomic Amiral Vasile Urseanu.

Specialistul ne-a explicat si de ce acesti meteori sunt deosebiti. Oamenilor li se pare si mai interesant momentul ...citeste mai departe despre "La noapte, priviti catre cer: Fenomen spectaculos vizibil din Romania" pe Ziare.com

#curent meteori Lyride, #Romania, #meteori Lyride , #Stiri Vacanta