Incepe Festivalul International de Statui Vivante. Iata unde le poti vedea (Foto)

Vineri, 26 Mai 2017, ora 12:14
1404 citiri
Incepe Festivalul International de Statui Vivante. Iata unde le poti vedea (Foto)
Foto:Facebook/Teatrul Masca Malaimare

Festivalul International de Statui Vivante, aflat la cea de-a saptea editie, incepe marti seara, in gradina Casei Filipescu Cesianu din Bucuresti, cu evenimentul "Noaptea statuilor vivante", urmand sa se desfasoare pana pe 5 iunie in parcurile Humulesti, Crangasi si Herastrau, cu artisti romani, dar si invitati din China, Austria si Olanda.

Festivalul, care va cuprinde zeci de statui vivante, se va desfasura in gradina Casei Filipescu Cesianu, incepand cu ora 20.00, doar pe 30 mai, apoi in parcul Humulesti, in 31 mai si 1 iunie, in parcul Crangasi pe 2 si 3 iunie, iar in parcul Herastrau, in ultimele doua zile ale evenimentului, pe 4 si 5 iunie, anunta Teatrul Masca.

"Noaptea statuilor vivante va aduce alaturi artisti straini si romani intr-un parc al unuia dintre cele mai interesante muzee din Bucuresti, Casa Filipescu-Cesianu, spatiu cu o aura speciala, misterios si elegant, suficient de mare pentru a fi incapator si destul de intim pentru a crea o stare cu totul speciala celor care vor veni sa asiste la acest moment atat de important al festivalului nostru", a spus Mihai Malaimare, fondatorul Teatrului Masca.

Intre statuile vivante ce vor fi prezentate de actori din Austria se numara: Coco Chanel, Steve Jobs, Albert Einstein, Walt Disney, Wolfgang Amadeus Mozart, Alfred Nobel, Leonardo da Vinci, Marie Curie, Gustave Eiffel, Henry Ford si Nikola Tesla, potrivit site-ului Teatrului Masca.

Actorii Teatrului Masca se vor transforma in statui vivante precum: Doamna cu umbrela, Colombiana, Pantoful inflorat, Manechinul, Asteptarea, Talismanul, Sunetele si Frantuzoaicele

Actorii din Olanda vor prezenta statui vivante precum statuia greceasca, Madonna inlacrimata, Marilyn Monroe, iar cei din China se vor transforma in statui vivante - personaje din piesa "O noapte furtunoasa" de Ion Luca Caragiale.

Festivalul International de Statui Vivante este organizat de Teatrul Masca din Bucuresti, in parteneriat cu Primaria Sectorului 6, Centrul Cultural European Sector 6, Primaria Sectorului 5, Muzeul Municipiului Bucuresti si Arcub. Proiectul este cofinantat de UNITER, din incasarile speciale ale Timbrului Teatral. ...citeste mai departe despre "Incepe Festivalul International de Statui Vivante. Iata unde le poti vedea (Foto)" pe Ziare.com

#Festivalul International Statui Vivante, #gradina Casei Filipescu Cesianu , #Stiri Vacanta