In Parcul Natural Vacaresti a fost inaugurata poteca biodiversitatii urbane - are 2,5 km si sapte zone tematice

Joi, 14 Septembrie 2017, ora 18:20
1701 citiri
In Parcul Natural Vacaresti a fost inaugurata poteca biodiversitatii urbane - are 2,5 km si sapte zone tematice
Foto: Parcul Natural Vacaresti

In Parcul Natural Vacaresti a fost inaugurata, joi, prima poteca de vizitare, cu o lungime de aproximativ 2,5 km si avand in componenta sapte zone tematice indicate prin panouri de informare.

Cele sapte zone tematice sunt dedicate: pasarilor de zavoi, pasarilor de apa, vietii acvatice, reptilelor si amfibienilor, mamiferelor, vizuinii de vidra si peisajului. Accesul pe poteca incepe din Splaiul Unirii 168, este liber si se poate face atat individual, cat si in cadrul grupurilor organizate de membrii asociatiei. Proiectul este realizat cu sprijinul Fundatiei Comunitare Bucuresti.

Citeste si Biciclesti in Vacaresti: Primul traseu de 8 km a fost inaugurat in parcul natural

Durata unui tur este de aproximativ 1,30 h. Pentru a se inscrie pentru un tur ghidat, persoanele interesate trebuie sa expedieze un e-mail la adresa contact@parcnaturalvacaresti.ro. Potrivit regulamentului, in parc sunt strict interzise: pescuitul, focul, depozitarea deseurilor, smulgerea sau distrugerea vegetatiei, accesul cu motoare, eliberarea in zona a animalelor de apartament.

Helmut Ignat, membru fondator al APNV, a precizat ca observatorul de pasari, panourile informative si indicatoarele montate de catre asociatie nu reprezinta "foarte putin, ci exact ceea ce trebuie, exact ceea ce se poate intalni in parcurile naturale din lume". El a mentionat ca a vizitat numeroase arii naturale urbane protejate, iar numitorul comun al acestora consta in faptul ca ele reprezinta o "oaza de liniste". El a mai precizat ca parcul, cu o suprafata de 184 ha, este unul de dimensiuni medii.

"Nu o sa vedem hipopotami, rinoceri, girafe, milioane de pasari zburand, daca venim la ora 12:00 pentru o ora si dam o tura. Oamenii trebuie sa vina cu asteptari corecte, sa se bucure de stuf, de sunetul pasarilor, al vantului", a spus el.

Directorul executiv al asociatiei, Dan Barbulescu, a precizat ca in acest an parcul a fost vizitat de aproximativ 2.000 de persoane, in fiecare zi fiind primite cereri in aceste sens din partea scolilor si a altor grupuri de persoane interesate.

Vlad Cioflec, biolog si ranger urban specializat in servicii de ghidaj si educatie ecologica, a declarat ca sarpele reprezinta punctul "de maxima atractie" al tururilor prin parc, dar si o "resursa educationala extraordinara". El a mentionat ca multi adulti au in minte "tot felul de mituri" despre animale, precum faptul ca broasca raioasa ar da raie sau cucuveaua ar prevesti moartea.

"Imi doresc foarte foarte mult ca... citeste mai departe despre "In Parcul Natural Vacaresti a fost inaugurata poteca biodiversitatii urbane - are 2,5 km si sapte zone tematice" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Poteca biodiversita ii urbane Vacaresti, #Poteca biodiversita ii urbane, #Bucuresti Poteca biodiversita ii urbane , #Stiri Vacanta