Ia-ti un bilet de tren spre Viena. Noua Gara Centrala te asteapta!

Sambata, 13 Decembrie 2014, ora 00:00
6934 citiri
Ia-ti un bilet de tren spre Viena. Noua Gara Centrala te asteapta!
Foto: Birou de reprezentare al Municipalității Vienei

Trenul de noapte "Dacia" de la Bucuresti te va duce, incepand cu 14 decembrie, direct in noua Gara Centrala din Viena (Wien Hauptbahnhof) si inapoi.

Tot din 14 decembrie vor circula prin noua Gara Centrala din capitala Austriei trenurile expres railjet, care fac legatura intre Graz si Praga, dar si alte trenuri care vin din nordul, estul si sudul Europei.

Pana in decembrie 2015 vor fi terminate lucrarile la intreaga infrastructura de sine, iar gara isi va prelua in totalitate functia de punct nodal international: aproximativ 1.100 de trenuri vor circula zilnic pe aici, se arata intr-un comunicat de presa al Municipalitatii Vienei.

Gara Centrala din Viena a fost inaugurata oficial pe 10 octombrie 2014, fiind unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructura din Austria: volumul de investitii s-a ridicat la 1 miliard de euro.

Lucrarile au fost demarate in decembrie 2009, cand a fost demolata vechea gara Sudbahnhof. Aceasta era mult prea mica pentru traficul feroviar de proportii, iar legaturile cu mijloacele de transport in comun erau considerate a fi insuficiente si neadecvate.

Astfel, odata cu lucrarile de constructie la noua gara au fost create si legaturile necesare cu statiile de metrou si de S-Bahn precum si cu statiile de tramvai si de autobuze.

Din gara, direct in centrul orasului

Spre exemplu, cu linia de metrou U1 se ajunge acum de la Gara Centrala in centrul Vienei (in piata Sf. Stefan) in doar cinci minute. Totodata gara include si un centru comercial pe o suprafata de 20.000 m2 cu aproximativ 90 de magazine si zone de gastronomie precum si 600 de locuri de parcare.

Constructia garii a influentat pozitiv intreaga zona, unde se dezvolta un nou cartier modern.

In jurul garii se construiesc numeroase cladiri de birouri (cu o suprafata totala de 550.000 m2), 5.000 de locuinte pentru circa 13.000 de persoane si un parc pe sapte hectare.

Astfel a aparut necesitatea de a crea in zona infrastructura educationala corespunzatoare, ceea ce a determinat administratia locala sa ia decizia de a construi noul campus scolar "Sonnwendviertel", care a inceput sa functioneze anul acesta in septembrie, fiind considerat a fi unul dintre cele mai moderne centre de educatie din Viena.

Ba mai mult, campusul scolar a fost nominalizat la "Mies van der Rohe Award" - premiul Uniunii Europene pentru arhitectura contemporana.

#noua gara Viena, #Gara Centrala Viena, #tren Bucuresti Viena centru, #tren Bucuresti Viena , #Stiri Vacanta