Guvernul a aprobat mini-vacanta de 1 mai

Miercuri, 02 Aprilie 2014, ora 15:46
1078 citiri
Guvernul a aprobat mini-vacanta de 1 mai

Guvernul a aprobat hotararea prin care ziua de 2 mai 2014 este declarata zi libera, au declarat surse oficiale. Conform procedurii, ziua este declarata libera pentru personalul bugetar, cu exceptia celor din institutiile publice a caror activitate trebuie asigurata.

Ziua libera este recuperata la o alta data.

Premierul Victor Ponta a declarat anterior ca agenda sedintei de guvern include hotararea prin care ziua de 2 mai 2014 este declarata zi libera si a precizat ca spera ca "predictiile extrem de optimiste" ale industriei de turism sa se adevereasca si sa rezulte venituri mari.

Duminica seara, premierul Ponta a afirmat ca Guvernul va declara, probabil, ziua de 2 mai 2014 drept zi nelucratoare, care sa fie recuperata la o alta data, pentru a lega 1 Mai de zilele de sambata si duminica.

Asociatia de Promovare Litoral-Delta Dunarii si Federatia Asociatiilor de Promovare Turistice din Romania au solicitat Guvernului sa declare 2 mai 2014 zi nationala libera, astfel incat sa fie asigurate mai multe zile libere cu ocazia sarbatorii de 1 Mai, pentru sprijinirea turismului.

In acest an, Ziua Internationala a Muncii - 1 mai, zi libera legala prevazuta in Codul Muncii, este intr-o zi de joi.

Cele doua organizatii au solicitat Guvernului emiterea unui act normativ pentru declararea zilei de vineri 2 mai 2014 ca zi nationala libera, urmand ca aceasta sa fie recuperata in cursul lunii mai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#zi libera vineri, #2 mai zi libera, #recuperare sambata zi libera, #zi libera bugetari , #Stiri Vacanta