Grilajele de pe Pont des Arts inlocuite. "Lacatele iubirii" puteau darama podul VIDEO

Luni, 22 Septembrie 2014, ora 12:15
1404 citiri
Grilajele de pe Pont des Arts inlocuite. "Lacatele iubirii" puteau darama podul VIDEO
Foto: captură Youtube

Primaria Parisului a inceput sa inlocuiasca grilajele de fier de pe ambele parti ale Pont des Arts cu panouri transparente, pentru a pune capat "lacatelor iubirii", in fata riscului pe care le presupun pentru structura podului aceste marturii de dragoste care cantaresc tone de metal, informeaza luni EFE.

Edilii capitalei franceze au decis sa"experimenteze" noul sistem dupa ce au incercat fara succes sa-i convinga pe vizitatori sa renunte la aceasta metoda de a-si simboliza dragostea, atarnand un lacat de grilaj si aruncand apoi cheia in apa, potrivit Agerpres.

Panourile transparente, care pot fi deja vazute pe Pont des Arts, au fost instalate dupa lansarea unei campanii care cerea turistilor sa opteze pentru un selfie postat pe un site in schimbul acestor lacate. Moda lacatelor iubirii afecteaza si alte poduri de pe raul Sena.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a declarat ca in ultimele luni au fost atarnate de grilajele mai multor poduri peste 700.000 de lacate, fapt ce presupune "un risc pentru securitatea vizitatorilor".

Semnalul de alarma a fost dat in iunie cand un grilaj plin de astfel de lacate, cantarind 500 de kilograme de metal, s-a prabusit fara sa provoace victime.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#grilaje Pont des Arts, #panouri transparente Pont des Arts , #Stiri Vacanta