"Fugim la Paris" - un proiect care imbina vacanta cu sportul

Marti, 11 Februarie 2014, ora 17:59
3122 citiri
"Fugim la Paris" - un proiect care imbina vacanta cu sportul

O romanca a creat un proiect inedit, care isi propune sa imbine programul de vacanta cu sportul. Mai exact, Runscapes organizeaza excursii la Paris, in cadrul carora participantii viziteaza obiective turistice si participa, fara sa isi neglijeze programul de alergare.

Diana Coman, initiatoarea proiectului, lucreaza intr-o agentie de publicitate din Romania, iar Runscapes a prins contur intr-o zi oarecare de luni, in timp ce vorbea cu niste colegi despre concedii si vacante, conform Mediafax.

"Ne-am dat seama ca in vacante mancam prea mult si ne miscam prea putin, iar asta ne face sa ne simtim putin vinovati. Pentru ca eu tocmai participasem la un maraton in weekend, ne-am gandit ca vacanta perfecta ar insemna sa vizitezi locuri interesante, dar sa combini asta cu miscarea, cu alergatul. Astfel, poti sa bati orasul de la un cap la altul fara sa obosesti si poti sa incerci orice delicii culinare locale doresti. Oricum arzi caloriile a doua zi. Deci ideea a venit din dorinta mea - dar nu cred ca doar a mea - de a manca mai multe prajituri in vacanta", a declarat Diana Coman.

Ideea proiectului este de a le oferi tuturor celor interesati de sport si de calatorii sansa sa cunoasca noi locuri si sa aiba parte de frumoase aventuri alaturi de persoane necunoscute pana atunci, dar care impartasesc aceleasi pasiuni. Proiectul Runscapes imbina programele de vizitare a destinatiei cu alergatul.

"Publicul roman descopera incet-incet beneficiile sportului, dar deja sunt suficienti oameni, nu numai tineri, care alearga in parcuri - fie singuri, fie in grupuri - si participa la maratoane. De exemplu, din informatiile noastre, au fost organizate 45 de crosuri si maratoane importante in Romania in anul 2013, iar numarul de participanti per eveniment a variat intre 300 si 4.500", a mai spus Diana Coman.

De asemenea, cifrele arata ca peste un milion de romani au calatorit in strainatate anul trecut, astfel ca nisa mini-maratoanelor turistice pe care le ofera Runscapes este una foarte generoasa, este de parere Diana Coman.

Runscapes este primul - si deocamdata singurul - organizator al acestor evenimente, a mai precizat initiatoarea proiectului.

Varsta nu este un impediment in a participa la mini-maratoanele turistice, "teoretic, orice persoana cu buletin/ pasaport si o pereche de pantofi de alergat - uzati cat de cat - intra in publicul nostru tinta", a mentionat Diana Coman.

"Mai important decat varsta este spiritul de aventura, bucuria de a alerga, de a cunoaste oameni care iti impartasesc pasiunea. Daca spiritul e tanar, varsta nu conteaza", a mai declarat pentru Mediafax initiatoarea proiectului Runscapes.

Ceea ce ar putea sa reprezinte un punct de atractie pentru publicul din Romania, pe langa dorinta de aventura si de cunoastere, o reprezinta partea financiara.

Prima excursie va avea loc la Paris in perioada 12 - 16 martie, iar costul total al acesteia este de aproximativ 300 de euro, incluzand cazarea si transportul. Traseul de alergare in Paris este de trei kilometri, iar zona este o fosta cale ferata care a fost amenajata ca pista de alergare. Pana in prezent s-au inscris opt persoane, dornice de aventura.

"Este o adevarata placere sa calatoresc impreuna cu oameni care au o pasiune constructiva cum este alergatul si e prima data cand vad cu adevarat cum se imbina utilul cu placutul. Nu sunt o persoana dedicata sportului, dar mi-ar placea sa vad daca imi poate schimba conceptul de <>. E ceva nou, inedit si in mod cert va fi cea mai interesanta vacanta la Paris din cate am avut", a declarat pentru Mediafax Alexandru Peter, unul dintre participantii care "vor fugi la Paris".

Corina Manole este o alta tanara care a ales sa faca parte din grupul celor care vor merge la Paris si, spune ea, la baza motivatiei sale de a vizita orasul nu e o dorinta de a-si mari "harta check-in-urilor de pe Facebook, ci un stil de viata".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vacanta paris, #concept vacanta , #Stiri Vacanta