Epava misterioasă, veche de sute de ani, descoperită pe plaja de la Eforie Sud. Când va fi studiată de arheologi

Marti, 09 Mai 2023, ora 16:58
324 citiri
Epava misterioasă, veche de sute de ani, descoperită pe plaja de la Eforie Sud. Când va fi studiată de arheologi
Epava a fost acoperită cu nisip până ce va fi studiată FOTO captură Youtube

Lucrările de extindere a plajelor au scos o iveală epava unei ambarcațiuni din lemn, veche de 200 de ani, scufundată aproape de țărm, la Eforie Sud

Corabia a devenit astfel parte din noua plajă, fiind îngrădită pentru a fi cercetată de către arheologi pe uscat, o premieră pentru România, potrivit adevarul.ro.

Șase luni au întârziat lucrările de extindere a plajelor, pe un tronson din Eforie Sud, deoarece scafandrii trimiși în cercetări au făcut o descoperire neașteptată: o corabie veche de aproximativ 200 de ani scufundată în apropiere de mal, exact în zona unde nisipul noii plaje urma să ia locul mării.

S-a cerut avizul Ministerul Culturii pentru a se face cercetări arheologice și, deși acesta a întârziat foarte mult, acum mai sunt doar câteva săptămâni până când epava misterioasă va fi scoasă la lumină. Pentru ca epava să nu fie distrusă s-a luat o decizie în premieră pentru România. Cum nu avem scafandri arheologi s-a decis că specialiștii să facă cercetările pe uscat.

Constructorii care lărgesc plaja din Eforie au ocolit bucata cu epava, care a rămas un fel de lac în mijlocul nisipului. Apoi au astupat și lacul cu nisip să protejeze vestigiile istorice, până când vor veni arheologii să le cerceteze. Acest lucru se va întâmpla în cursul lunii iunie 2023. ...citeste mai departe despre "Epava misterioasă, veche de sute de ani, descoperită pe plaja de la Eforie Sud. Când va fi studiată de arheologi" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#epava, #corabie, #plaja, #Eforie Sud , #Stiri Vacanta