Dupa trei ani, o cetate din Romania se redeschide complet turistilor

Joi, 17 Martie 2016, ora 15:38
1115 citiri
Dupa trei ani, o cetate din Romania se redeschide complet turistilor
Foto: Site oficial Cetatea Deva

Dupa trei ani de lucrari, cetatea Deva se va redeschide pentru turisti de la 1 aprilie, vizitatorii urmand sa aiba la dispozitie mai multe trasee pe care le vor putea parcurge la pas, durata unui tur complet al monumentului fiind de cel putin doua ore.

Autoritatile locale au organizat, joi, o prezentare a lucrarilor de reabilitare efectuate pe parcursul ultimilor trei ani, perioada in care accesul pe Cetatea Deva a fost limitat la o simpla zona de belvedere.

"Daca anul trecut am avut circa 130.000 de turisti, eu va asigur ca in acest an numarul acestora va ajunge la 300.000. Acest monument istoric freamata de legende, de povesti, iar acestea trebuie puse in valoare", a declarat primarul din Deva, Petru Marginean.

Cetatea Deva ar putea data din vremea dacilor

Potrivit acestuia, administratia locala lucreaza la o strategie pentru dezvoltarea ofertei turistice a Cetatii Deva, aici urmand sa se desfasoare mai multe evenimente culturale, in aer liber.

Intre acestea s-ar putea ...citeste mai departe despre "Dupa trei ani, o cetate din Romania se redeschide complet turistilor" pe Ziare.com

#cetate Deva redeschisa, #cetate Deva turisti, #cetate Deva Turism , #Stiri Vacanta