Doua trasee din Fagaras sunt botezate in onoarea protestelor: "Rezistenta de fier" si "Statul de drept"

Miercuri, 08 Februarie 2017, ora 15:28
3719 citiri
Doua trasee din Fagaras sunt botezate in onoarea protestelor: "Rezistenta de fier" si "Statul de drept"
Foto: Arhiva/Pixabay

Doua trasee de alpinism care duc spre Varful Lespezi, din Muntii Fagaras, au fost botezate cu numele "Rezistenta de fier" si "Statul de drept" de catre alpinistii Vlad Capusan si Zsolt Torok.

Cele doua trasee de alpinism care duc spre Varful Lespezi (2.522 metri) se afla pe Peretele Nordic Lespezi - Caltun si au fost descoperite de catre alpinistii Vlad Capusan si Zsolt Torok, in cadrul unei expeditii care a avut loc la inceputul acestei luni.

"Am ales sa denumim cele doua trasee in mod sugestiv. Am regretat mult faptul ca nu putem fi alaturi de prietenii nostri care protestau la Bucuresti si in toata tara.

Este vorba despre doua trasee descoperite de noi, de pe un perete de alpinism foarte tehnic. Am vrut sa ramana numele ale acestei miscari civice, indiferent daca lucrurile se rezolva sau nu. Este totusi un moment frumos pentru tara noastra", a explicat alpinistul Vlad Capusan.

Acesta a declarat ca acest gest reprezinta o incercare de a compensa absenta lor din strada, de la proteste, Vlad Capusan fiind de parere ca din aceasta experienta oamenii ar trebui sa inteleaga mai bine importanta votului la alegeri.

"Cred ca fiecare om poate protesta in felul lui. Ne aflam intr-o situatie exceptionala zilele acestea, ca tara. Ideea pe care trebuie sa o invatam din tot ceea ce s-a intamplat si se intampla acum e ca trebuie pe viitor sa iesim sa votam. Oricat am protesta acum, daca se schimba guvernul aceiasi oameni vor da un alt guvern.

Daca as avea un sfat pentru generatia mea si pentru generatiile care vin, sfatul ar fi sa mearga la vot si sa profite de democratie. Stim foarte bine cine a votat in decembrie si stiam ca nu imi pot face sperante prea mari cu privire la cei care au fost alesi", a mai spus alpinistul.

Alpinistii romani Vlad Capusan si Zsolt Torok au devenit primii oameni din lume care au ajuns pe varful Himalayan Peak 5, aflat in Nepal, la 6.374 de metri altitudine, cei doi avand acum posibilitatea sa dea un nume varfului pe care au ajuns in 31 octombrie, dupa ce au infruntat temperaturi de -30 de grade si rafale de vant care au atins chiar si 150 de km/h.

La Bucuresti, in piata Victoriei, protestul continua pentru a 9-a zi consecutiva. ...citeste mai departe despre "Doua trasee din Fagaras sunt botezate in onoarea protestelor: "Rezistenta de fier" si "Statul de drept"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#trasee turistice botezate proteste, #trasee alpine nume proteste, #trasee Fagaras proteste , #Stiri Vacanta